Lisaks neile antakse 13. mail stardipauk enam kui 2400 registreerunud võistlejale, kes lähevad mõõtma juubelihõngulise jooksuvõistluse 10 km ja 23 km pikkuseid radu.

Võistluse peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on ettevalmistused kulgenud igati plaanipäraselt. „Suureks rõõmuks on rohke osavõtt, mis on organisaatori jaoks kõige parem tänu,” selgitab Kelk. „Loodan, et inimeste spordihuvi ja võistlustahet jätkub ka ülejäänud aastasse,” lisab ta.

Lisaks kodumaistele jooksjatele tuleb oma spordihuvi üles näitama veel rahvast seitsmest riigist. Kaugemad külalised pärinevad Hispaaniast ja Wales´ist.

Pikemale võistlusele starditakse Otepääl Tehvandi spordikeskuse suusastaadionilt kell 11.00 ja lühema distantsi lähe antakse Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses kell 12.00. Mõlemale rajale astuvad ka kepikõnni harrastajad.

SEB Ühispanga 25. Tartu Jooksumaratoni juhatavad sisse lasteüritused, mis algavad juba laupäeval Tartus Tähtvere spordipargis ning jätkuvad pühapäeva hommikul Otepääl ja Elvas sealsetes stardialades. Kohale on oodatud kõik väikesed jooksjad, kes soovivad sarnaselt oma vanematele tervislikult aega veeta. Paremusjärjestust nendel radadel paika ei panda ning kõik vaprad lõpetajad saavad finišis medali ja diplomi.

Taaralinnas on Tartu sügisjooksu ja Tartu jooksumaratoni nime all korraldatud võistlusi ligi veerand sajandit. Kõige enam lõpetanuid ühes lasteüritustega 4421 oli aastal 1987. Kokku on läbi aegade jooksuüritustest osa võtnud enam kui 40000 inimest.