Publikul tasub kindlasti kohale tulla, sest nii kõrge tasemega kergejõustikuvõistlust pole Võrus varem toimunud, teatasid Kuldliiga korraldajad.

Kõrgeid resultaate on põhjust oodata, kuna sportlastel, kel EM-norm veel täitmata, on BIG Kuldliiga finaaletapp üks viimaseid võimalusi lunastada pääse Euroopa sisemeistrivõistlustele Birminghami.

Samas on juba normi täitnud atleetidel võimalus pingevabalt oma vormi enne suurvõistlust kodupubliku ees kontrollida. Võrus läheb publiku vahel loosi ka soojamaareis kahele.

BIG Kuldliiga finaaletapi ühel põnevamal alal meeste kuulitõukes on oodata vihast duelli äsja Birminghami EM pileti lunastanud Taavi Peetre ja lätlase Maris Urtansi vahel.

Urtans on 20.18-ga Euroopa edetabeli viies mees, Peetre 19.34-ga kahekümnes. Taavi on kindlasti võimeline ületama ka 20 meetri joont, mis oleks uueks Eesti siserekordiks. Kehtiv rekordtulemus on 19.87, mille tõukas tervelt 28 aastat tagasi Heino Sild.

Naiste kolmikhüppes saame näha juunioride maailmameistri Kaire Leibaku ja Veera Baranova mõõduvõttu. Mõlemal on võetud eesmärgiks EM-normi 13.90 täitmine. Eesti siserekord sellel alal kuulub juba 11 aastat 14.05-ga Virge Naerisele.

Meeste samal alal on Võru oma mees Lauri Leis võtnud sihiks 16,5 meetrise tulemuse, mis tagaks samuti pileti Birminghami. Meeste kaugushüppes on väge täis värske Eesti meister Tõnis Sahk, kes eelmisel BIG Kuldliiga etapil tegi väga pikki õhulende, aga paraku oli paku tabamisega probleeme. Loodetavasti on Võrus samm täpne.

Tõkkesprindis teevad kaasa mõlemad EM-le pürgivad tõkkejooksjad: naistest Mirjam Liimask ja meestest Rene Oruman. EM normi, 8,20 sekundit, alistamine tähendaks Mirjamile ka uut Eesti rekordit. Meeste kõrgushüppes püüab 2.25 meetri kõrgust latti ületada iga võistlusega üha paremasse vormi tõusev Marko Aleksejev. Ka see tulemus viiks Birminghami.

Naiste 800 meetri jooksus püüdleb Egle Uljas leedulanna Rasa Drazdauskaite ja venelanna Olesya Tyurina kaasabil Birminghami normatiivi (2.04,00) poole. Eglele kuuluv Eesti rekord 2.05,30 peaks kiire jooksu korral samuti langema.

Võistlusõhtu lõpeb meeste 1500 meetri jooksuga, kus Tiidrek Nurme on “jäneste” abil võtnud sihikule 1980. aastast Harri Uustalule kuuluva “habemega” Eesti rekordi 3.49,9 alistamise.

Iga BIG Kuldliiga finaaletapil tehtud Eesti rekordi eest on võistlussarja nimisponsor BIG igale rekordipüstitajale välja pannud viiekohalise preemiasumma Eesti kroonides.

BIG Kuldliiga talvine finaaletapp Võru Spordikeskuses algab 20. veebruaril kell 17.20.

Pilet pealtvaatajaile maksab 25 krooni. Piletituluga toetatakse Põlvamaa Tilsi lastekodulaste spordipäeva läbiviimist. Piletid osalevad loosimisel, mille peavõit, soojamaa reis, loositakse välja just teisipäevasel võistlusel Võrus.