Nimekaimad külalised on Tallinna saabunud Kuubast. Kolmest osalevast kuubalasest nõrgim - Yunior Díaz asus 8357 punktiga IAAFi 10-võistluse 2009. a hooaja edetabelis 12. kohal. Noorte tiitlivõistlustelt medaleid (2005. a. U18 MM 1. koht, 2006. a. U20 MM 2. koht) võitnud Yordani García paiknes samas edetabelis 8496 punktiga 6. kohal.

Kuuba külaliste delegatsiooni esinumbri, Pekingi Olümpiamängudel pronksmedali ja Berliini maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitnud Leonel Suarezi isiklik 10-võistluse tippmark - 8640 punkti on väga kõrgest klassist.

Doha sise-MM pääsmete eest tõotab tulla põnev lahing eelkõige Mikk Pahapilli (SK Stamina), Andres Raja (KJK Lõunalõvi) ja kuubalaste Diazi ning Garcia vahel. Kergemalt saab hingata vaid Suarez, kellele 2009. a suvehooajal näidatud tulemus on Doha sise-MM pääsme juba kindlustanud.

Eesti meistrivõistluste medalitele konkureerivad kindlasti Mikk-Mihkel Arro (KJK Vike), Aigar Kukk (Tartu SS Kalev), Tarmo Riitmuru (Viljandi Sakala) jt.

„Tiheda konkurentsi pärast sise-MM pääsmete jagamisel ma endale lisapingeid ei tekita. Tean, et vorm on hea ja usun, et suudan BIGBANK Kuldliiga raames toimunud ETK mitmevõistlusel näidatud tulemusi parandada. Ettevalmistus võistluseks on sujunud väga hästi ja käesoleva talvehooaja esimene vormi tipp on seatud just selleks võistluseks," kirjeldas oma ootusi ja võimalusi Mikk Pahapill ning lisas: „Võistlusel osalevate kuubalaste tase on kõrge ja usun, et see muudab võistluse oluliselt huvitamaks. Kuubalased on kiired ja võimsad, eestlased on paremad tehnilistel aladel. Eks näeb, kes peale jääb ja kas selle võistluse tulemuste põhjal ka MMi pääsmeid jagatakse."