Meistritiitlite nimel asub pinevas konkurentsis võistlema enamik Eesti tippudest – Gerd Kanter, Märt Israel, Marek Niit, Igor Sjunin, Jaanus Uudmäe, Anna Iljuštšenko, Maris Mägi, Tiidrek Nurme, Grit Šadeiko, Lembi Vaher, Reena Koll, Risto Mätas, Mihkel Kukk, Raigo Toompuu ja paljud teised.

Võistlused algavad reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 17.15. Laupäeva hommikul kell 10 peetakse 10 000m käimisvõistlused. Täpsem ajakava siit

Piletid saadaval Piletilevis või tund enne võistluste algust kohapeal. Pilet täiskasvanutele 5 eurot, õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 2 eurot ning kuni 8-aastastele lastele sissepääs tasuta.

Nädalavahetusel teeb Kadrioru staadionilt otseülekanded ka ETV. Laupäeval on Eesti meistrivõistlused eetris kell 18.15-19.00 ja 19.15-20.10 ning pühapäeval kell 19.15-20.30.

Eesti kergejõustikku toetavad Elion, Nike, Tallinna Sadam, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee. Meediapartnerid on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja raadio KUKU.