"Viis olümpiarõngast, viis olümpiat. Kergejõustikus pole sellega veel ükski eestlane hakkama saanud. Eelmine aasta näitas, et väga väikese treenitusega suutsin heita stabiilselt 60 meetri kanti. Kui pisut tõsisemalt asjasse suhtuda, võib hea ilma korral olümpianorm sel aastal alistuda," ütles Tammert Delfile meili teel USA-st Dallases, kus ta viibib aprilli algusest saadik oma vana ülikooli South Methodist University juures treeninglaagris.

"Tulin siia selleks, et saada tehnilisi nõuandeid oma endiselt treenerilt (ka Margus Hundi treener Dave Wollman - toim) ja samuti saada kasu headest treeningtingimustest. Olen siin 40 päeva. Ei oska veel öelda, mis pärast seda laagrit edasi saab, aga arvatavasti treenin Eestis edasi üksinda, siin on võimalus trenni teha koos vasaraheitjatega. Sel aastal olen teinud 18-päevase laagri ka Küprosel."

Et ihaldatud eesmärgini jõuda, tuleb Tammertil aga täita olümpia A-normatiiv, milleks on 65 meetrit. B-normi 63 m alistamisest enam ei piisa, kuna kahel Eesti kettaheitjal - Gerd Kanteril ja Märt Israelil - on Londoni olümpiapääse juba kindlustatud.

Millistel võistlustel Tammert olümpianormi püüdma hakkab, ei osanud ta veel öelda. "Praegu veel ei mõtle normitäitmisele, sest pikk tee on veel minna. Laagri lõpuks selgub, mis vormis olen ja kuhu võistlema lähen. Hetkel on kogu tähelepanu pööratud treeningutele," sõnas ta.

Londoni olümpia kettaheite kvalifikatsioon peetakse 6. ja lõppvõistlus 7. augustil.

"Kui pääsen olümpiale, siis ikka mõttega, et saaks kaks päeva võistlustules olla," lisas Tammert.