Pozzi purustas saareriigi juunioride rahvusrekordi Saksamaal Mannheimis Bauhaus Junioren Gala võistlusel. Esmalt püstitas nooruk uue isikliku rekordi 13.44, ent korraldajad otsustasid absoluutset tuulevaikust maksimaalselt ära kasutada ning korraldasid täiendava jooksu. Siis purustaski Pozzi nii oma värske isikliku rekordi kui juba kodumaa juunioride rekordi ning haaras tugevad positsioonid maailma ja Euroopa kõigi aegade edetabelis.

„Ma tegelikult algselt ei plaaninudki uuesti jooksma minna, aga teadsin, et olen suuteline veel kiiremaks ajaks. See oli suurepärane võimalus joosta kiire aeg kiirel rajal. Enne seda nädalavahetust olin jooksnud ainult 13.61 ja juunioride EM-i silmas pidades tahtsin oma positsiooni emotsionaalselt kindlustada,“ rääkis Pozzi, kes on muide pärit Shakespeare’i kodulinnast Stratford-upon-Avonist.

Konkurents juuli teisel poolel Tallinnas toimuvatel juunioride Euroopa meistrivõistlustel tõotab 110m tõkkejooksus tulla põnev. Pozzi kõrval on tugevat vormi näidanud näiteks sakslane Gregor Traber, kes vaid paar nädalat tagasi parandas Euroopa Kergejõustikuliidu Outdoor Classic Meetingu võistlusel Biberachis kahel korral oma isiklikku rekordit, viies selle 13.55 peale. Sooritamise hetkel oli see Euroopa juunioride kiireim aeg 110m tõkkejooksudistantsil viimase 13 aasta jooksul ning Euroopa juunioride kõigi aegade edetabelis viies. Sealjuures jooksis 18-aastane Traber täiskasvanute tõketel, Pozzi tegi oma rekordid juunioride tõketel. Euroopa läbi aegade parim tulemus kuulub poolakale Artur Nogale tulemusega 13.23.

Head vormi näitas samal võistlusel teinegi Suurbritannia kergejõustiklane Jodie Williams, keda on samuti Tallinnasse juunioride EM-ile oodata. 2010. aastal 100m jooksus juunioride maailmameistriks tulnud Williams sai nüüd 200m distantsil kirja aja 23.05, mis on võrdne viis aastat tagasi Ksenija Balta poolt joostud kehtiva Eesti täiskasvanute rekordiga. Williamsi jaoks on see käesoleva hooaja parim tulemus, isiklik rekord 22.79 sai püstitatud mullu.

21. Euroopa juunioride meistrivõistlused kergejõustikus toimuvad 21.-24. juulil Tallinnas Kadrioru staadionil. Võistlustele on oodata üle 1000 sportlase 47 riigist, nende seas ka Eesti parimad juuniorsportlased. Piletid on müügil Piletilevis.