"Jõudsin täna kella kolme paiku Eestisse ja läksin kohe jalaga uuringutele. Ultrahelis selgus, et kannas tekkis kõõluse ja lihase kinnituskohas väike rebend," selgitas Kivistik, kes intervjuu tegemise ajal ootas parasjagu doktor Mihkel Mardna lõplikku diagnoosi.

"Rebend tekkis juba teisel ringil, kuid minu lõppaega see ei mõjutanud. Eile ei olnud lihtsalt minu päev - jõudu polnud," nentis ajaga 8.43,14 kuuenda koha saanud jooksja.

Kuigi joosta Kivistik hetkel ei saa ning seetõttu jätab ta suure tõenäosusega vahele ka eeloleval nädalavahetusel toimuvad Eesti meistrivõistlused, pole ta suurvõistluse rongilt veel sugugi maha jäänud, pigem vastupidi.

Nimelt laseb Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) MM-ile hooaja 45 paremat takistusjooksjat. Et normitäitjaid on hetkeseisuga vaid 31, pääsevad Pekingi olümpiastaadionil rajale ka 14 normi mitte alistanud meest. Kivistik on edetabelis oma tänavu joostud tippmargiga (8.32,23) 42. kohal ehk samuti n-ö listis sees. MM-i normi saab täita kuni 10. augusti ehk esmaspäevani.

Kivistiku sõnul on üsna vähetõenäoline, et neli meest temast nädalavahetusel edetabelis mööduvad.

"Neid, kes normi täita tahaks, leiab küll, kuid võistlusi praktiliselt enam pole," tõdeb Kivistik, kelle sõnul võeti 3000 meetri takistusjooks ka Taani pealinnas toimunud võistlusel kavva vaid tänu jooksjate endi suurele huvile.

Olgu, kui Kivistik pääsebki MM-ile, siis kas ta saab seal üldse võistelda oma haige jalaga? "Mardna ütles ka juba, et nii hull asi ei tohiks olla. Kõndida praegu saan, kuigi joosta veel mitte. Ohverdan Eesti meistrivõistlused ja usun, et MM-iks peaks jalg küll juba võistluskõlbulik olema."

Eesti kergejõustiklastest on MM-normi täitnud 12 sportlast, jooksjatest Roman Fosti, Liina Luik ja Lily Luik (kõik maratonis) ning Rasmus Mägi (400 m tõkkejooks).