Erm alustas kümnevõistlust 100 m isikliku rekordiga 10,73 ja jätkas suurepärases hoos terve päeva. Kaugushüppes sai ta kirja tulemuse 7.97 ja võttis alavõidu. Kuulitõukes saavutas Erm parimal katsel tulemuse 14.66. Alavõit tuli ka kõrgushüppes, kus ta püstitas taas isikliku rekordi, saades kolmandal katsel jagu kõrgusest 2.03. 400 m jooksus sai ta kirja aja 47,41 ning lõpetas avapäeva 4513 punktiga esikohal.

Erm jäi enim rahule kõrgushüppega. "Mõni vigastus on siin seganud, aga Jamnes (koondise füsioterapeut Risto Jamnes-toim) on väga hea poiss olnud ja see on kontrolli all. Kõrgushüpe tegi kõige rohkem rõõmu – ma tean, et suudan kõrgele hüpata, aga olen selles väga ebastabiilne. 400 m jooksus üritasin rahulik olla ja seekord oli lõpusirgel rohkem energiat üle, vist alustasin aeglasemalt. Vähemalt suutsin terve jooksu lõdva olla, nii et homme nii hull ei tule, kui Austrias (Götzise mitmevõistlusel-toim) oli," võttis Erm avapäeva kokku.

Teist kohta hoiab kümnevõistluses sakslane Manuel Eitel 4263 punktiga, kolmas on samuti sakslane Niklas Kaul, kel on koos 4208 punkti.

Robin Nool tegi hea esituse teivashüppe lõppvõistlusel. Noole algkõrguseks oli 5.10, mille ta ületas teisel katsel. Seejärel alistus esimesel katsel 5.30 ja Nool sai samuti esimesel katsel jagu isiklikku rekordit tähistavast kõrgusest 5.40. 5.50 enam ei alistunud ja kokkuvõttes teenis Nool 8. koha. Nool ütles pärast lõppvõistlust, et nautis hüppamist, kuigi algus oli raske. "Soojendus oli veidi uimane või kõhklev ja see kandus veidi üle ka algkõrgusele. Esimene katse ei olnud üldse hea ja natukene ehmas ära ka. Aga kui end käima sain, siis läks lõbusaks ja tunne oli täna väga hea. 5.40 ei üllatanud, tean, et füüsiliselt ja ka tehniliselt olen olnud võimeline hüppama 5.40 ja 5.50 juba mõnda aega. Lihtsalt pole suutnud seda kokku panna. Täna kuidagi tuli välja ja selle üle olen väga õnnelik," rääkis Nool.