Õhtu peaalal meeste odaviskes on Pärnu publiku rõõmuks kohal maailma edetabelijuht ja tänavu Eesti rekordi üheksaküme meetri taha viinud möödunud aasta Eesti parim meessportlane Magnus Kirt. Meie mehele astub vastu 2013. aastal Moskvas maailmameistriks tulnud ja aasta varem Londoni olümpial pronksmedali võitnud Vitezslav Vezely Tšehhist (isiklik rekord 88.34), kelle treeneriks on legendaarne maailmarekordimees, kolmekordne olümpiavõitja ning maailmameister Jan Železny.

Kõrgesse mängu püüavad sekkuda viie aasta tagune juunioride maailmameister lätlane Gatis Čakšs (83.89), kaks aastat tagasi just Pärnus siiani kehtiva isikliku rekordi püstitanud Valgevene meister Pavel Mialeška (85.01) ja Tanel Laanmäe (85.04). Pärnu staadioni rekord on 2017. aastal Magnus Kirdi visatud 85 meetrit ja 41 sentimeetrit. Mõneti uskumatu, aga hoolimata sellest, et Eesti mees juhib tänavust maailma edetabelit, on meie naaberriikide odaviske rekordid paremad kui Kirdi poolt tänavu visatud 90.61. Läti rekordi 90.73 viskas Vadims Vasilevskis 2007. aastal Tallinnas, Venemaa rekord on Sergei Makarovi 92.61 ja Soome rekordimees Aki Parviainen on tulemusega 93.09 maailma läbi aegade neljas odaviskaja. Pärnu võistluste korraldajad on välja pannud IAAF teemantliiga etapivõidu honorariga võrdse motivatsioonipreemia (10 000 USD), kui Kirt Läti rekordist jagu saab. Kui oda lendab kaugemale, kui Venemaa tippmark, siis on preemia sellest poole suurem ja Soome rekordile tuule alla tegemise korral see koguni kolmekordistub. Kuna panused on kõrged, siis on Pärnu publikul põhjust staadionile tulla, et aidata koduseinte toel naabrite rekordid üle lüüa.

Meeste kettaheites tuleb Rio olümpia neljandal mehel Martin Kupperil (isiklik rekord 66.67) esikoha eest võidelda 67 meetri ja 78 sentimeetri pikkuse heitega maailma tänavuses edetabelis viiendal kohal asuva norralase Ola Stunes Isenega. Pärnu staadioni rekordiomanik on valitsev Euroopa ja maailmameister leedulane Andrius Gudzius tulemusega 64.78.

Meeste kuulitõukes tahab Eesti rekordimees Kristo Galeta taas hea võistluse teha. Talle pakuvad konkurentsi Valgevene meister Aleksei Nichipar (20.52) ning Eesti tulevikulootus Jander Heil (18.95). Kuulitõukel tasub laupäeval silma peal hoida, sest just Pärnu staadionil püstitas Galeta kuu aja eest uue Eesti rekordi 20 meetri ja 76 sentimeetriga. 21 meetri ületamise eest on Pärnus välja pandud eripreemia. Olümpiamängudele viib tulemus 21.10.

Naiste kaugushüppes tuleb Eesti rekordinaine Ksenija Balta (rekord 6.87) Pärnusse kindla eesmärgiga ületada Doha maailmameistrivõistluste normatiiv 6.72. Kümme sentimeetrit enam (6.82) tähendaks juba ka Tokyo olümpianormi alistamist. Ja sealt edasi jääb Eesti rekordini vaid viis sentimeetrit. Eesti meistrivõistlustel näidatud pikad katsed annavad lootust, et vähemalt üks neist sihtidest võiks laupäeval alistuda.

Meeste kaugushüppes on võidupretendentideks lätlane Elvis Misans (8.08) ja Hans-Christian Hausenberg (isiklik rekord 7.86). Pärnu Rannastaadioni rekord (7.84) kuulub ukrainlasest EM-pronks Sergei Nikiforovi nimele.

Staadioni kõrval asuval heiteväljakul saab naiste vasaraheites näha tulist duelli Eesti rekordiomaniku Anna-Maria Oreli (69.85) ning eksrekordinaise Kati Ojaloo (67.26) vahel. Staadionil kavasolevatel jooksudistantsidel saab kaasa elada Eesti ja naaberriikide välejalgade mõõduvõtule. Tõenäoliselt saab näha ka Pärnu staadioni rekordite purunemist.