Meeste kettaheites kuulub üheksa väljavalitu hulka Gerd Kanter, samas Martin Kupper kaasa ei tee.

Teemantliiga üldvõidu nimel on sel alal heit(le)ma jäänud vaid kaks meest, õigemine kaks poolakat: Piotr Malachowski (13 punkti) ja Robert Urbanek (10 punkti). Belglane Philip Milanov on 4 punktiga kolmas, Kanter jagab Pariisis teenitud 1 punktiga seitsmendat kohta.

Naiste kõrgushüpe erinevalt meeste kettaheitest Rootsis Teemantliiga alade hulka ei kuulu, mistõttu pole üllatav, et kaasa teevad kuus kohalikku, üks britt ja Eleriin Haas (rekord 1.94, tänavu 1.91). Hooaja tippmarkide võrdluses on 23-aastane eestlanna Erika Kinsey ja Isobel Pooley (mõlemal rekord tänavusest hooajast 1.97) järel kolmas.

Päev varem, kolmapäeval, selguvad Stockholmis tänavuse võistluse kaks esimest võitjat, kui kavas on nii naiste kui meeste kuulitõuge. Mehed on seekord õrnema soo tõukajatele n-ö soojendusesinejateks, sest erinevalt naistest nende võistluses Teemantliiga punkte ei jagata ja seetõttu ka maailma tippe kohal pole. Küll aga osaleb võistlusel Kristo Galeta, kes tegi nädal aega tagasi Viljandis isikliku rekordi lähedase tõuke - 19.09 (rekord väljas 19.15, sees 19.16). Isiklike rekordite võrdluses on ta viiest osalejast siiski neljas.

400 meetri tõkkejooksu, kus Rasmus Mägi sai mullu viienda koha, Stockholmis seekord kavas pole.

Pärast Stockholmi etappi tuleb Teemantliigas sisse suurem paus, uuesti võisteldakse alles pärast Pekingi MM-i (kaks viimast etappi Zürichis 3. septembril ja Brüsselis 11. septembril).