Sillamäe keskväljakul toimuv, viimaste aastate kõige tugevama tasemega kõrgushüppevõistlus Eestis saab teoks tänu BIGBANKi, Sillamäe linnavalitsuse ning kohalike ettevõtete Molycorp Silmeti ja Sillamäe Sadama koostööle.

Võistluse peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul on Sillamäe kõrgushüppegala formaat Eestis esmakordne. “Kõrgushüppesektor püstitatakse linna keskväljakule ja vaid selle võistluse jaoks. Pühapäevaks kaetakse linnavalitsuse ja kultuurimaja vaheline ala vineeri ning kummiplaatidega, nii et moodustub täismõõtudes kõrgushüppesektor,“ kirjeldas Lilliallik võistlussektorit.

Sillamäekõrgushüppegalal saab näha nii tugevatasemelist naiste kui ka meeste kõrgushüpet. Naistest astub favoriidina võistlustulle Pekingi olümpiavõitja ja Londoni olümpial viienda koha saavutanud belglanna Tia Hellebaut (PB 2.05). Talle pakuvad konkurentsi Leedu rekordinaine ja Londoni olümpia finalist Airine Palsyte (PB 1.96)ja usbekitar Nadezhda Dusanova (PB 1.96). Eestlannadest on stardis seitsmevõistleja Grit Šadeiko (PB 1.78) ning Eesti kõrgushüppe rekordiomanik Anna Iljuštšenko, kes kodupubliku ees soovib võitlema minna ka esikoha eest. Ühtekokku on stardis kümme naist, kellest kaheksa on ületanud kõrguse 1.91 või enam.

Meeste võistluse favoriidiks on Ateena olümpiapronks Jaroslav Baba Tšehhist (PB 2.38), esikoha mõtetega asuvad starti ka selle aasta Euroopa meistrivõistluste hõbemedalivõitja Raivydas Stanys Leedust (PB 2.31) ja 2007. aasta Euroopajuuniorite meister Oleksandr Nartov Ukrainast (PB 2.30). Lisaks on võistlustules Oleksandr Nartov (PB 2.25) ja Roman Yevgenyev (PB 2.20) Vnemaalt, Eesti au läheb kaitsma Karl Lumi (PB 2.22).

Sillamäe kõrgushüppegala avatakse pühapäeval, 26. augustil kell 13.00, esimene hüppeala algab 13.30. Võistlus on pealtvaatajatele tasuta ning hüppajaid ja publikut ergutab legendaarne lauljanna Anne Veski.