Kui graafiku järgi pidanuks buss kohaliku aja järgi kell 07:30 (Eesti aeg 06:30) teed staadionile alustama, siis tegelikult saabus masin selleks hetkeks alles hotelli juurde. Sõit 15 km kaugusel asuvale staadionile algas planeeritust kümme minutit hiljem. Bussi kell teatas aga uhkelt aega 07:02. Vahest oli see  mõeldud treeningväljakule kiirustavate sportlaste rahustamiseks.

Eesti Kergejõustikuliidu saavutusspordi juht Marko Aleksejev ja Maicel Uibot Moskvas juhendav Tõnu Kaukis vangutasid nõutult pead ning nimetasid olukorda korralageduseks.

Lisaks ei kontrollitud bussi sisenevate inimeste akrediteerimiskaarte, mistõttu pääsesid sinna ka kõrvalised isikud. Näiteks nagu mina, kellel ajakirjanikuna ei olnud õigust selle bussiga sõita.

Koomiline intsident juhtus ka staadioni juurde jõudes, kui buss peatus ühe tõkkepuu taga, seisis tükk aega ning alles siis mõistis bussijuht, et siit teda sisse ei lubata. Bussijuht pidi kitsal tänaval masina ümber keerama, tegi väikese ringi ja jõudis siis õige värava juurde. Kuna ummikuid Moskvas sellel kellaajal ei olnud, jõudsid sportlased treeningväljakule siiski peaaegu õigeks ajaks. Bussis olid enamuses kettaheitjad, teivashüppajad, sprinterid ja mitmevõistlejad, kelle võistlus algab täna varahommikul.

Kui Uibo sõitis võistluspaika selle bussiga, siis Pahapill oli saabunud varem ja tegi treeningväljakul juba sooja. Kell 8 hommikul oli Moskvas juba 23 soojakraadi, täna päevaks tõuseb temperatuur arvatavasti 28-29 kraadini.

Kell 08:35 Eesti aja järgi (09:35 Moskvas) alustavad Mikk Pahapill ja Maicel Uibo juba kümnevõistluse 100 meetri jooksu.