10,8 km pikkusele 35. jooksule ümber Pühajärve on oodatud kõik jooksusõbrad. Lisaks jooksjatele on oodatud ka kepikõndijad, sest ring ümber Pühajärve sobib ideaalselt ka kõndimiseks. Lõpetajataid ootab finišis Otepää 900 juubeli vääriline medal.

Meestest läheb eelmise aasta võitu kaitsma Roman Fosti, kellele see on ka viimaseks stardiks enne järgmisel nädalal toimuvat poolmaratoni Euroopa meistrivõistlusi ja ühtlasi saab Roman testida ka oma ettevalmistust augustis toimuvaks Rio OM-i maratoniks. Fosti konkurentideks on sarja avaetapi, Harku järvejooksu kaks kiireimat Rauno Laumets ja Argo Jõesoo. Naistest on kindel favoriit esikohale Kaisa Kukk.

Lisaks Eesti parimatele jooksjatele on starti oodata ka Eesti suusa- ja laskesuusakoondiste liikmeid. Nii on end kirja pannud Raido Ränkel ja Kauri Kõiv.

Enne järvejooksu kell 11 on kõik väikesed jooksusõbrad oodatud Pühajärve Puhkekeskuse pargis toimuvatele Kohukese lastejooksudele. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta.

Eelregistreerimine jooksule ümber Pühajärve lõpeb neljapäeval, 30. juunil.