"Antud uudis tuleb minule suure üllatusena. Kui info vastab tõele, on tegemist kahtlemata kahetsusväärse juhtumiga, mida tuleb taunida," sõnas Fosti Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Olen alati olnud ausa spordi ja konkurentsi pooldaja. Sportlase tulemused kõnelevad tema füüsilisest vormist, pingutusest, vastupidavusest. Nii on see ajalooliselt olnud ja ma loodan, et see on nii ka tulevikus. Tulemust saavutada aitavatel ainetel ei ole spordis kohta. Antud teemal ma pikemalt ei peatuks, kuna kuulen antud infot esmakordselt," lisas Fosti.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) on esitanud Nikolajevile süüdistuse sportlase bioloogilise passi põhjal antidopingu reeglite rikkumises ja taotleb talle 4-aastase võistluskeelu määramist. IAAF algatas Nikolajevi suhtes uurimise vereprofiili alusel, mis oli koostatud seitsme võistlusvälise vereproovi põhjal vahemikus 16. aprillist 28. novembrini 2013 ning mis oli IAAFi adaptiivmudeli põhjal vähemalt 99,9-protsendilise tõenäosusega ebanormaalne. Just sellest ajavahemikust pärineb ka tema Frankfurtis joostud maratoni tippmark 2:17.36.