Samas – tühja need maasikad, põhiline sündmus leiab aset alles neljapäeva õhtul, kui järjekordsel Teemantliiga etapil on Mägi ülikõvas konkurentsis taas rajal, seekord kaheksandal.

Meeste 400 meetri tõkkejooks on legendaarse Bislett Games’i üheks põhialaks ja seda vägagi põhjendatult, sest kodupublik tahab jällegi oma silmaga kaeda, kuidas läheb oma mehel, maailmameistril Karsten Warholmil.

Kerge tal see kogu suguvõsa ja sõprade ees pole, sest vägisi kipub see hooaeg sellel ala olema Katari mehe Abderrahman Samba mängumaa. Alles eelmisel aastal tõketele „ümber lülitunud“ atleet on tänavu kõigis oma kolmes stardis saanud aja alla 48 sekundi. Kõva paugu pani Samba nädalapäevad tagasi Roomas – 47,48 tähistab kõikvõimalikke rekordeid, peaaegu. Kuid Kevin Youngi iidvanale maailmarekordini on ainult seitse kümnendikku .... Mine sa seda Sambat tea.

Lisaks revanšši ihkavale Warholmile ja Sambale pistavad Mägi selja taga veel punuma vanad rivaalid Kerron Clement ja Yasmani Copello, mehed, keda raekojas maasikatega kostitati ... Meeste 400 meetri tõkkejooksu start antakse kell 22.25.

Otseloomulikult on Bisletti staadion mitte ainult tõkkejooksjate päralt, vaid Teemantliiga etapp kogu oma säras ja hiilguses. Ja veel – mitte mingil juhul ei tohi maha magada lumepalli viskamise võistlust. Kui see kord programmis on, küll need norrakad ka lume leiavad. Suur suusamaa ikkagi.

Vaata Teemantliiga otseülekannet neljapäeval algusega kell 21.00 Viasat Sport Balticust ja Viaplayst, kommenteerib Taavi Pailk.