Pärast kurnavat välishooaega, kus Rasmus U23 EM-il pronksi sai ja MM-il poolfinaali pääses, otsustati septembris aeg maha võtta ning kuu-poolteist korralikult taastuda. "Ega see selline puhkus nüüd ka polnud, et istun päevad läbi kodus ja midagi ei tee, pigem tegelesin lihtsalt muude asjadega. Päris tihedalt mängisin korvpalli, 5-6 korda käisin ka kalal, kuigi suurt midagi kätte ei saanud," muheles Mägi täna Tallinna spordihallis, kus tutvustati Utilitase järelkasvutiimi kuuluvaid kergejõustiklasi.

Treeninglaager Portugalis

Oktoobris hakkas 21-aastane tartlane taas korrapäraselt treenima, detsembri keskpaigas läks ta koos treeninggrupiga kuuks ajaks Portugali laagrisse. Seni on kõik sujunud kenasti. Üks välislaager on Rasmusel plaanis talvel/kevadel veel teha, ilmselt Lõuna-Aafrika Vabariigis, kuhu laupäeval lendab treenima Gerd Kanter.

Talvel Mägi võistleda ei plaani. Tõsi, pole välistatud, et ühe erandi ta ikkagi teeb ning juba ülehomme, laupäeval, paneb naelikud jalga, et võistelda Eesti U23 vanuseklassi sisemeistrivõistlustel 60 meetri jooksus.

EM-i tulemust ennustama ei hakka

Suvel on Rasmuse peaeesmärk mõistagi Zürichi EM, kus eestlane loodab olla parimas hoos. Võistlushooaega alustab ta ilmselt juuni alguses, enne tiitlivõistlust loodab pikakasvuline tõkkejooksja teha põhialal 4-5 starti. "Medalijuttu paugutama pole mõtet hakata, aga mingid eesmärgid olen ma endale muidugi seadnud," ei taha Mägi, kes sihib suvel 49 sekundi piiri alistamist, ennustajaks kehastuda. "Minu ala tase on Euroopas praegu väga hea, juba poolfinaalides tuleb kõva rebimine."

Milline on Rasmuse kui endise mitmevõistleja suhe teiste aladega? "Kui EM oleks kevadel, küllap siis saaks pärast seda teisigi alasid - näiteks kaugushüpet - katsetada. Kuna aga nii pole, ei ole mõtet ka muude aladega riskida." Vahelemärkus: Portugalis laagris viibides tõukas Mägi ühe kihlveo raames meeste kuuli. Tulemus oli tõkkejooksja kohta igati korralik - 12.20.

Peamine nüanss, mida Mägi tõkkejooksus arendanda sooviks, on rütm. "Ma arvan, et mul on igas elemendis veel ruumi, aga oma praegusi võimeid arvestada on just jooksurütm veidi hell teema."