Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunt kinnitas Delfile, et kunagine tippsportlane Andrus Värnik on seoses kehalise väärteo kahtlustusega kutsutud politseisse ütlusi andma. Värnikule on prokuratuuri esindaja sõnul kutse isiklikult üle antud.

Prokuratuuri esindaja lisas ka, et kuigi kutse on üle antud, ei ole veel teada, kuna Värnik ütlusi andma läheb.

Juhtum, mille eest Värnikut soovitakse küsitleda, leidis aset laupäeval, kui kella 12.30 ajal teatati politseile, et Tallinnas Kuldnoka tänava korteris tungiti kallale 39-aastasele naisele. Väidetavalt kutsusid politsei kohale naabrid, Värnik ise põgenes sündmuskohalt. Ohver vajas juhtunu järel haiglaravi.

Värnik on varem korduvalt sattunud seadusega pahuksisse. 2006. aastal sõitis ta kiirusega 163 km/h tunnis alal, kus lubatud 90 km/h. Järgmise aasta aprillis jäi ta oma Audi A6 roolis vahele juhiloata sõiduga. 2010. aastal tabas politsei Värniku Tallinnas Tehnika tänaval alkoholijoobes autoroolist.

2005. aastal odaviske maailmameistriks tulnud, ent seejärel tervisehädade ja eluraskuste tõttu karjääriredelil alla kukkunud Värnik ilmus üle pika aja avalikkuse ette tänavu mais Kanal 2 saates "Sa ei ole üksi", kus kirjeldas enda hävitamist ja valede sõprade mõju alla sattumist.