Meeskond koosseisus Andres Raja, Tarmo Riitmuru, Mikk-Mihkel Arro ja Kaarel Jõeväli ning naiskond koosseisus Veera Baranova, Moonika Kallas ja Linda Treiel stardivad Toruni homme lõunal.

Väiksemate ja suuremate tervislike probleemide tõttu ja kindlasti ka seoses selle hooaja teisteks suurvõistlusteks seatud kõrgetest eesmärkidest lähtuvalt jäävad superliigast seekord paraku eemale Mikk Pahapill, Mari Klaup, Grit Šadeiko ja Kaie Kand.

Eesti koondise eesmärk on tagada superliigas jätkamine, selleks peab tugevalt esinema nii meeskond kui naiskond. Nimelt võistlevad mehed ja naised tänavu superliigas viimast korda eraldi arvestuses, edaspidi hakatakse võistlema ühtse võistkonnana. Toruni tulemuste põhjal jaotataksegi riigid uutesse gruppidesse. Torunis triumfeeriv riik püsib troonil kaks aastat, kuna järgmine mitmevõistluse superliiga võistlus toimub aastal 2013 – järgmisel aastal jääb võistlus vahele juunis toimuva EM-i tõttu.

Võistkonna juht Rein Sokk märkis, et võistkondliku edu nimel peavad sportlased õnnestuma oma individuaaltulemustes. „Võistkondlik tulemus on suurem eesmärk, aga kõigil sportlastel on ka omad individuaalsed eesmärgid. Andres Rajal on vaja kindlustada MM-i norm ning teisedki tahavad püüda vähemalt B-normi. Igaüks peab tegema oma võistlust, tegema seda hästi ning siis õnnestub ka võistkond tervikuna,“ rääkis Sokk.

Eesti meeskond sõidab Torunisse tiitlikaitsjana – 2010 Tallinnas peetud superliiga kohtumisel jäeti võit kodumaale. Kokku on meie mehed superliiga võitnud kolmel korral – veel 2004. aastal Tallinnas ning 2005. aastal Bydgozczcis. Naiskond tõusis superliigasse 2009. aastal Hispaanias ning tegid mullu Tallinna kohtumisel ajalugu, saavutades kõrgeimasse liigasse püsimajäämise.