Birminghamis peetud kergejõustiku sise-MM-il oli ilmselt üks pettunuim sportlane kaugushüppes 6.57-ga kaheksanda koha saanud Ksenija Balta. Kui mõni sportlane üritab pärast ebaõnnestumist head nägu teha ja räägib ilusat juttu, siis mitte Balta. Siiras Balta põrutas kohe Eesti ajakirjanikele sissejuhatuseks: „Suht p*sk võistlus! Vabandust, vilets... Ei, selle kohta võib p*sk küll öelda.”

Eesti rekordinaise seeria oli säratu: 6.46, 6.48, 6.26, 6.50, 6.57. Võistluse võitis soosik serblanna Ivana Španović (6.96), kahvatumad medalid kuulusid ameeriklanna Brittney Reese’ile (6.89) ja Saksamaa hüppajale Sosthene Moguenara-Taroumile (6.85).

Tegelikult oli Balta võistlus medalite eest lõppenud juba pärast teist vooru. Vasakusse põlve lõi terav valu ja Balta teatas ametnikele, et loobub edasisest võistlusest. Veidi järele mõeldes otsustas ta siiski jätkata. Balta ei salanud, et oluline tõukejõud oli EOK rahajagamissüsteem. Kaheksas koht tagas B-kategooria toetuse (kuus 1600 eurot palka ja 1400 treeningutoetust). Ta jätkas, ehkki valu tegi ettevaatlikuks ega lubanud maksimumi anda.