22-aastane kümnevõistleja Karl Robert Saluri parandas üle-eelmisel nädalal USA-s Athensis isiklikku rekordit üle viiesaja punkti võrra ja viis tippmargi olümpianormi täitmist tähistava 8108 punktini. Eesti kõigi aegade edetabelis 12. kohale jõudnud mitmevõistleja edu taga on Georgia ülikooli treener, Küproselt pärit Petros Kyprianou, kes aitas arenguhüppe teha ka Maicel Uibol.

Petros, sinu ja Saluri pooleteiseaastane koostöö on hakanud vilja kandma. Siiski, kas leidus veel kedagi peale Saluri enda, kes uskus, et olümpianorm võib alistuda juba hooaja avavõistlusel, kaks aastat pärast tema eelmist kümnevõistlust?

Oleme Athensis tuntud kui Ameerika Götzis, sest igal aastal sünnib siin suurepäraseid tulemusi. Georgia ülikooli sportlane on võitnud juba neljal järjestikusel aastal siinse kümnevõistluse üle 8100 punktiga: Maicel Uibo 8223 p (2013), Uibo 8186 p (2014), Garrett Scantling 8232 p (2015) ja nüüd Saluri 8108 p. Arutasime Uiboga enne võistlust Saluri võimalikke üksik- alade tulemusi ja tegelikult mõistsime, et 8100 punkti pole võimatu. Aga keegi ei arvanud, et ta teeb hooaja algul sedavõrd hea tulemuse.