Kevadel Eesti rekordi 69.85-ni nihutanud Anna Maria Orel pidi üle pika aja leppima koduvõistlusel teise kohaga. Naised pidasid maha põneva duell, Oreli lõpptulemuseks jäi 67.82.

Soomes elav ja harjutav 29aastane Kati Ojaloo parandas oma 2015. aastast pärinenud isiklikku rekordit 90 sentimeetri võrra. "Enesetunne oli hea, aga esimese võistluse eel on alati teadmatus," rääkis väga rõõmus Ojaloo pärast etteastet. "Trennis ma eriti kaugele ei heida, rekord on 64.50. Aga võistlusel annavad konkurents ja adrenaliin palju juurde."

"Esiteks mul on ülihea meel Kati üle. Me oleme koos treeninud ja olen näinud tema arengut kõrvalt. Ta on väga palju tööd teinud, 68.18 on väga hea tulemus," kiitis Orel Eesti endist rekordinaist. "Ma ei hakka vabandusi tooma - Kati oli parem. Täna minul tehniliselt lihtsalt ei klappinud niimoodi. Klomp oleks kurgus mul siis, kui oleksin teinud tehniliselt ülihästi ja tulemus oleks 67 meetrit olnud. Täna ütlesid neli inimest, et mul pole rütmi ja kiirus kinni, nüüd tuleb vaadata, mida tehniliselt paremini teha."

Doha MM-i norm on 71 meetrit, sellele mõtlevad mõlemad naised. "Mis mõttes ma siis treenin, kui ei taha MMile ega olümpiale minna. Ikka tahan," kinnitas Ojaloo.