Kui Õiglase osalemisest kirjutasime eile (loe siit), siis Tšernjavski kaasategemisest laiem kergejõustikupublik ilmselt veel teadlik polnud.

Kolgakülast pärit Tšernjavski kerkis mullu mõnevõrra üllatuslikult mitmevõistluse superliigas Eesti esinumbriks, kogudes 10-võistluses isiklikuks rekordiks 7744 punkti. Tänavusel sisehooajal ta ühtegi mitmevõistlust aga ei tee, sest viibis kaks ja pool kuud sõjaväes ning pole erialast trenni piisavalt teha saanud.

Taavi, kas kutse Götzise võistlusele said ammu?
Tegelikult jah, umbes novembri lõpus - detsembri alguses.

Oli kutse saamine sinu jaoks üllatav ning kaua enne vastuse andmist mõtlesid?
Vastus oli küll sisuliselt kohe "jah". Seal ei saa ju küsimustki olla - kui niivõrd mainekale võistlusele kutsutakse, siis lihtsalt tuleb minna! Eks üllatus oli see muidugi. Samas, nagu aru sain, kutsutigi tänavusele võistlusele mitmeid mullu U23 vanuseklassis häid esitusi teinud noori. Tean, et võistlusel osalevad ka näiteks Janek (U23 EM-i 3.), rootslane Fredrik Samuelson (5.) ja soomlane Elmo Savola (7.).

Milline su enda hetkeseis pärast sõjaväge on?
Olen nüüd kuu aega saanud jälle normaalselt treenida ja järgmisel nädalavahetusel plaanin U23 Eesti meistrivõistlustel võistelda nii kuulitõukes kui 800 meetri jooksus.

Kuidas sõjaväe-aeg sulle kokkuvõttes mõjus?
Kuna teadsin, et lähen oktoobris kaitseväkke, ladusin septembris üsna korraliku põhja. Mingis osas tuli sõjavägi sporditegemisele ehk isegi kasuks - vastupidavust ja jõudu on juurde tulnud. Sain staabi- ja sidepataljonist õnneks ka kolm korda nädalas väljas trennis käia ja vahel nädalavahetusel laagrisse minna. Aga seitsmevõistluse tegemiseks jäi siiski ettevalmistusperiood veidi liiga lühikeseks.

Sinu treener on Art Arvisto, ent kas saad tehnikatreeningutel abi ka mujalt?
Jaa, Erkiga (Nool) teen teivast, Heiko Väädiga oda ja Ants Kiisaga kuuli. Häid abilisi jagub.

Lõpetuseks, kas Götzises on sinu eesmärgiks Amsterdami EM-norm ehk 7800 punkti?
Just, kuna vaid 56 punkti on sinna (võrreldes praeguse rekordiga) minna, siis selline see eesmärk võikski olla.

*Götzisesse on saanud kutse veel mitmed Eesti mitmevõistlejad, ent erinevatel põhjustel - USA üliõpilashooaeg, hilisem võistlushooaja alustamine - Õiglasele ja Tšernjavskile kedagi lisandumas ilmselt pole.