Eesti delegatsiooni juhi Harry Lembergi sõnul on nii Nurme kui Kitse ettevalmistus sujunud tõrgeteta.

”Kõrgeid eesmärke selle võistlusega seoses küll ei ole, kuid Nurme eelmise aasta kogemusele tuginedes on talvisel krossijooksuvõistlusel osalemisel väga positiivne efekt,“ ütles Lemberg.

„Detsembri keskpaika võib pidada kergejõustiku kestvusalade sportlase ettevalmistuses üheks raskemaks perioodiks, sest pikk sügisene treeningtsükkel on selja taga ja sama pikk periood veel ees ootamas.

Ettevalmistuse mitmekülgsemaks muutmiseks on veidi emotsionaalsem vaheetapp – mida krossijooksu võistlus kindlasti on – äärmiselt oluline,” lisas ta.

Ka Tiidrek Nurme hinnangul oli väga edukaks kujunenud 2008. aasta suvise võistlushooaja üheks võtmekohaks tema eelnev osalemine 2007. aasta detsembris toimunud krossijooksu Euroopa meistrivõistlustel. ”

Erilisi ootusi ma sellel aastal seoses krossijooksu võistlusel osalemisega seadma ei hakka. Tase on kõrge ja konkurents tugev,“ märkis Nurme, kelle sõnul kruvib võistluse sportlikku taset kõrgemaks ka asjaolu, et 20-30 sportlase jaoks on see võistluskalendrisse planeeritud kui aasta tähtsaim võistlus. „See tähendab, et olles ise küll heas treeningvormis, on raske võistelda nendega, kes hooaja suursaavutust just sellel võistlusel loodavad korda saata.“