"Maikuu olen veel Arkansases," sõnab 27-aastane Niit. "Ent läbirääkimised käivad. Midagi 100 protsenti kindlat veel pole."

Arkansases on Niit tänaseks elanud ja õppinud juba pea seitse aastat, kuid edasise arengu nimel tuleb kalliks saanud kohast nüüd lahkuda. Nii lõpeb ka koostöö kogu selle aja saarlase treenerina tegutsenud Doug Case’iga, kes jätkab Arkansase ülikoolis sprinterite juhendamist.

"Arkansase-aeg on saanud läbi. Tahan Rio olümpiaks valmistuda 100-protsendilise pühendumusega, treener-sportlane stiilis. Eks ma seda (profigruppi siirdumise) mõtet olen juba kaks aastat adunud, aga lõplik otsus tuli nüüd ära teha," nendib Niit.

"Olen välja valinud ühe grupi Clermontis. Seda, kellega koos seal treenima hakkaksin, veel ei tea, aga treeneri nimeks on Derrick White."

Välishooaega on Niit alustanud hästi. 200 meetris on ta tänavu kirja saanud 20,88 ning põhialal 400 meetris 46,10. Tugevama tuule toel läbis Niit möödunud nädalavahetusel ka 100 meetrit igati heast klassist 10,24-ga.

"Seniste startidega olen rahule jäänud. Tänu Kergejõustikuliidule ja nendega seotud sponsoritele on olnud võimalik joosta erinevates kohtades ja oludes. Plaan on ka suvel palju (võistlustel) joosta. Juunis tahan kindlasti Eestis või siis kuskil mujal Euroopas enne Heraklioni võistkondlikke Euroopa meistrivõistlusi võistelda."

Treeningutel alustab Niit nüüd kiiruse arendamise tsüklit, samuti loodab ta lahti saada kergest põlve-esireie vigastusest.