"Muidugi olen üliõnnelik!" ei hoidnud 28-aastane Eesti rekordi omanik emotsioone tagasi. "Olin selle võistluse oma peas mitu korda läbi mõelnud. Ärevus oli suur, kuid suutsin võistluse ajal õnneks rahulikuks jääda."

Balta seeria oli täna järgnev: 6.32, 6.51, 6.47 ja 6.03.

"Kõige olulisem oli esimene hüpe. Mõtlesin vaid sellele, et saaksin tulemuse kirja. Pärast selle õnnestumist langes kogu koorem õlgadelt."

"Kolmas hüpe oli tegelikult päeva pikim, aga maandusin lohakalt. See hüpe võinuks kanduda 6.60-ni, mis peakski treeningute põhjal minu praegune tulemus olema."

Balta sõnul peaks tänasele tulemusele järgmistel võistlustel lisa tulema peamiselt jooksurütmi pealt. Pekingi MM-normiks on 6.70, mis kahe sammu lisamisel hoojooksule (praeguse 16 asemel 18) peaks juba üsna reaalne eesmärk olema.

"Järgmise võistluse teen järgmisel nädalavahetusel Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel Kreetal. Aitan seal koondist nii palju kui vaja. Ehk õnnestub juba seal sooja ilmaga MM-norm täita."

28-aastane Balta tunnistas lõpetuseks, et ei sooviks nii pikka ja vaevalist vigastustest taastumist (viimati hüppas ta võistlustel kaugust neli ja pool aastat tagasi!) isegi oma suurimale vaenlasele. "Õnneks on tänase võistluse näol avanss saadud, et kogu see ootus tasub ka ära."