Paari tunni eest lõpetasid Seli, Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles ning Eesti Antidopingu esindajad Kristel Berendsen ja Kristjan Port koosoleku, mille käigus arutati edasisi samme seoses Tartu arsti Vitali Bernatski väidetega tänases Eesti Päevalehe loos "Dopinguarsti ülestunnistus: varustasin Eesti sportlasi kasvuhormooni ja EPO-ga."

"Loodame paari päevaga kokku panna tõenäoliselt viieliikmelise komisjoni, kuhu kuuluks erineva kompetentsiga inimesi - kindlasti õigus- ja arstiteadmisega spetsialistid ning ka sportlaste esindaja. Komisjoni asub juhtima Kristjan Port, kes on taoliste teemadega kõige rohkem tegelnud ja kodus," sõnas Seli ning lisas, et tema uurimiskomisjoni ei kuulu, "et vältida toonase kergejõustikuliidu presidendina tekkida võivat huvide konflikti".

"Bernatski süüdistused on rängad ja meie kohus on teha kõikvõimalik tõe selgitamiseks - ükspuha, kui valus see tõde siis ka pole. Aga kuna artiklis ei ole mainitud ainsatki nime, siis on täna võimatu hinnata, kui kaugele võime jõuda," märkis olümpiakomitee juht, kelle sõnul on komisjoni esimene ülesanne kohtuda Bernatski ja loo autori Kärt Anveltiga täiendava informatsiooni saamiseks.

"Kui komisjon on oma järeldused teinud, liigub juhtum põhikirjajärgselt edasi dopinguvastase distsiplinaarkolleegiumi menetlusse."

Jaga
Kommentaarid