Meistritiitlite nimel asub võistlema üle 250 kergejõustiklase 39st kergejõustikuklubist. Kohal on enamik Eesti tippudest - Anna Iljuštšenko, Grit Šadeiko, Leila Luik, Rasmus Mägi, Raigo Toompuu, Veiko Kriisk, Allar Lamp, Nikolai Vedehin (kõik TÜ ASK), Richard Pulst, Kaarel Jõeväli, Grete Udras, Hendrik Kutberg (kõik Audentese SK), Reena Koll (KJK Visa), Evelin Talts (Stamina SK), Lembi Vaher (Nõmme KJK), Andres Raja (Võru KJK Lõunalõvi), Karl Lumi (Tallinna SS Kalev), Rain Kask (EMÜ SK) ja paljud teised.

Eesti Kergejõustikuliidu saavutusspordi juht Marko Aleksejev ütles, et Eesti meistrivõistlused on mitmele sportlasele, kes möödunud hooajal täitsid Helsingi Euroopa MV normatiivi ning vastavalt Kergejõustikuliidu seatud lähetustingimustele võivad Göteborgis võistelda, üheks olulisemaks proovikiviks: „Nendeks sportlasteks on Grit Šadeiko, Maris Mägi, Rasmus Mägi ja Raigo Toompuu. Sportlastel ja treeneritel on endil piisavalt hea ülevaade hetkevormist ning ka piisavalt suured ambitsioonid, otustamaks kas osavõtt tuleb kõne alla.“

Aleksejev rõhutas, et normile väga lähedal on hetkel Andres Raja 60m tõkkejooksus (normist 7,85 puudu 4 sajandikku), Hendrik Kutberg ja Rain Kask kaugushüppes (normist 7.70 puudu 6 cm). „Reena Koll pole küll EMi oma käesoleva talve eesmärkide hulka seadnud, kuid õnnestumise korral võib EM normiks seatud 4.30 talle alistuda juba saabuval nädalavahetusel, lisaks tundub Nikolai Vedehini jooksuvorm küllalt hea, et üritada juba Eesti meistrivõistlustel täita 1500m normatiivi 3.45,00,“ lisas ta.

Sel hooajal on Göteborgi sise-EMiks kehtestatud normi täitnud Eleriin Haas ja Anna Iljuštšenko. Mikk Pahapill ja Kaarel Jõeväli püsivad Euroopa seitsmevõistluse hooaja edetabelis vajaliku top 7 hulgas.

Võistlused algavad laupäeval kell 15:00 ja pühapäeval kell 13:00.

Esialgsed stardinimekirjad ja detailse ajakava leiab Kergejõustikuliidu kodulehelt.

Sissepääs on kõigile tasuta.