Laupäeval osales 24-aastane Kirt Valgas Smiltene-Valga odaviskevõistlusel, kus tema võidutulemus 78.96 sündis viimasel katsel. Ranno Koorep oli rekordilähedase 75.47-ga teine ning juunioride maailmarekordimees, lätlane Zigismunds Sirmais 75.05-ga kolmas.

Päev hiljem jätkas Kirt Lõuna-Eesti turneed kodulinnas Tõrvas, kus Risto Mätase hoolealusel õnnestus teha elu pikim vise - 79.85. Isiklik tippmark paranes kolme sentimeetri võrra, ent rekorditeraamatus võib jääda tema mullu visatud 79.82 siiski püsima.

"Ma pole kindel, kas sellel võistlusel oli vajalik sertifikaat. Tean vaid, et kohtunikud olid kindlasti õige kategooriaga," sõnas tänavu täiskasvanute tiitlivõistlustel tuleristsed saanud odamees. Mätas, kes lõpetas võistlushooaja tegelikult juba kaks nädalat tagasi, tegi kaasa oma lõbuks, saates piigi 75 ja poole meetri kaugusele.

"Odatunnetus on hooaja lõpus paremaks läinud, samas jõudu oli suve keskpaigas praegusest kindlasti natuke rohkem," analüüsis Kirt viimaste nädalate head viskevormi.

"Hooaja eel panin eesmärgiks stabiilselt 76-78 meetrit viskama hakata. Selle plaani ka täitsin. Eriti hea on olnud just hooaja lõpp, sest viie viimase võistluse keskmine tulemus on olnud 78 meetrit."

Kirt plaanib jätkata kolmandat aastat nn professionaalse sportlasena. "Eks see eelarve kokku saamine on alati raske, aga ma arvan, et poolprofina poleks mõtet viskamist jätkata. Järgmisel aastal tahaks stabiilselt 78-80 meetrit visata, siis on lootust ka regulaarselt välismaale võistlema pääseda," lisab Kirt, kes näeb suurimat varu hetkel visketehnikas.

Hooaega lõpetanud Kirt tegelikult veel pole. Pikale ja väsitavale võistlushooajale paneb ta punkti reedesel noorte heitjate seeriavõistluse etapil Audentese staadionil, kus ta teeb kaasa mõistagi väljaspool arvestust.