Piduliku hõnguga võistlus pakub mitmeid põnevaid duelle ning on Eesti kergejõustiklastele viimaseks võimaluseks Berliini MMi norm täita.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku hinnangul lubab juubeliaasta olulisim kodune kergejõustikuvõistlus väga põnevat vaatemängu, kuna sportlased peaksid olema jõudnud oma hooaja tippvormi.

"Eesti meistrivõistlused on meie kergejõustiklastele viimane võimalus MM-normi täitmiseks. Kõik juba normi täitnud MM-koondislased saavad eelolevatel meistrivõistlustel kohalikus konkurentsis oma vormi testida," sõnas Normak.

EKJLi juhatus kinnitab Berliini MM-i koondise lõpliku koosseisu sel pühapäeval.

Võistlustel saab paljude teiste seas kaasa saab elada sellistele kergejõustikutippudele nagu Gerd Kanter, Ksenija Balta, Tiidrek Nurme, Mikk Pahapill, Anna Iljuštšenko, Mihkel Kukk, Marek Niit, Taavi Peetre, Andres Raja, Aleksander Tammert, Raigo Toompuu, Grete Udras ja Andrus Värnik.

Meistrivõistluste raames esitletakse Eesti kergejõustiku 100. juubeliaasta puhul välja antud raamatut "Eesti kergejõustik 100", mille autoriks on Erlend Teemägi. Trükisooja kergejõustikuraamatuga on võimalik võistluste ajal tutvuda ning ka soodushinnaga osta.

Võistlusel ootab nii nooremaid kui vanemaid kergejõustikusõpru Kadrioru staadionil palju põnevat. Kergejõustikuliidu varustuspartner Nike tutvustab meistrivõistlustel oma parimaid kergejõustikutooteid, mida saavad pealtvaatajad endale osta tavahinnast poole odavamalt.

Stamina Spordiklubi pakub koos oma partneritega staadionil mitmekülgset tegevust.

Lastel on võimalus tasuta turnida 15 m pikkusel täispuhutaval Skypark batuutseiklusrajal ja proovida sõitmist erinevatel vigurratastel.

Surgitech viib huvilistele läbi terviseuuringuid, mõõtes vererõhku ja rasvaprotsenti ning määrates veresuhkru ja kolesterooli taset. Ühtlasi antakse nõu, kuidas oma tervisekäitumist parandada ning kuidas jooksmist harrastades õigesti toituda. Lisaks on võistluste ajal võimalus end registreerida 38. jooksule ümber Ülemiste järve või 27. Rahvajooksule.

Meistrivõistluste mõlemad võistluspäevad algavad Kadrioru staadionil kell16. Võistluse täpse programmi leiab Eesti Kergejõustikuliidu kodulehelt. Kergejõustiku Eesti meistrivõistluste
põnevamatest hetkedest teeb otseülekande ETV.

Ülevaate seni normi täitnud sportlastest saab SIIT.

Eesti kergejõustiklasi toetavad Elion, Nike, ERGO Kindlustus, Tallinna Sadam, Stora Enso, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee. Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja raadio KUKU.