"Valmistun suveks, sest praegu pole lihtsalt võimalik võistelda," sõnab pärnakas aasta pärast elu pikimat hüpet (7.87).

Et põhjustes selgusele jõuda, liigume esmalt ajas pool aastat tagasi. Kask avas hooaja Gustav Sule mälestusvõistlustel, hüpates valude kiuste 7.29. Paraku sellega tema võistlussuvi piirduski.

Nagu pärast Sule mälestusvõistlusi selgus, oli Kaske juba mõnd aega kimbutanud vaagnaluu väsimusmurd.

"Ega siin midagi ilustada pole mõtet. Kuni oktoobrini sain ainult ujuda, pärast uue pildi tegemist anti luba taas rohkem treenima hakata," meenutab 24-aastane Harry Seinbergi hoolealune.

Probleemidest priiks ei saanud

"Kahtlustan, et mul võib olla n-ö sportlase song. Sama probleemiga käis sügisel Saksamaal uuringutel ja operatsioonil ka (Gerd) Kanter. Mahud saan küll ära teha, aga täiskiirusel joosta ja hüpata ei ole võimalik."

Kask nendib, et erinevalt Kanterist Kesk-Euroopasse uuringutele minemiseks tal raha pole, mistõttu tuleb muul moel hakkama saada.

"Saan loodetavasti lähinädalatel teada diagnoosi - kas on sportlase song või mitte. Kui on, siis tuleb Soome operatsioonile minna, sest Eestis taolist lõikust ei tehta. Rahaliselt on see muidugi suur pauk, aga ilmselt klubi peab selle võimaluse kuidagi leidma (uuest aastast esindab Kask Tallinna Kalevit - K.R.)."

Kask, kes on pidanud erinevate vigastuste tõttu viimastel aastatel mitu pikka võistluspausi, püsib kõigest hoolimata optimistlikuna. Suvel loodab välejalg võistluskarussellile naasta - Rio olümpiast (norm 8.15) ta ei unista, küll aga Amsterdami EM-ist (7.95).

"Kui üldse millelegi suve osas mõelda, siis just Amsterdamile. Minek on olnud treeningutel - nii palju, kui seda teha on saanud - iseenesest hea," lisab igapäevaselt kontoritööd tegev Kask, kelle väljas hüpatud tippmark 7.85 pärineb 2013. aastast.