Pressikonverentsil traditsiooniliselt napisõnaliseks jäänud Mukunga kiitis rada ja korraldust ning sõnas, et läks stardist alates selgelt võidumõtetega. Keenialane rebis konkurentidest lahti juba esimese 300 meetriga ning esimeses Kirikuküla teeninduspunktis (5,3km) oli vahe üle minuti.

Mukunga jõudis lõpuks finišisse ajaga 1:13.30, mis tulenevalt sellest, et tänavu joosti 120 meetrit lühema ja pisut muudetud raja peal, hakkab edaspidi tähistama ka uut Tartu Jooksumaratoni rajarekordit.

„Lootus oli kohe algul teise koha peale joosta,“ sõnas kolmandana lõpetanud Raivo Alla pärast võistlust. Alla saigi koos Ülari Kaisiga eest ära ning nende kahe vahel selguski teise-kolmanda koha saatus ning ühtlasi parima eestlase tulemus 34. Tartu Jooksumaratonilt.

„Kuidagi suutsin ennast Raivol järgi hoida. Aga kui lõputõusud algasid, siis tundsin, et Raivo on tõusudel natuke aeglane. Viimasel kolmel kilomeetril läksin ise ette ja tuli väike vahe sisse,“ sõnas ajaga 1:19.47 teisena lõpetanud Ülari Kais. Raivo Alla aeg kolmandana oli 1:20.00.

Nii Alla kui ka Kais ütlesid, et jooksu tegi tavapärasest raskemaks ühelt poolt tavatult soe kevadilm ja teisalt uus rajalõik, mis viimased kilomeetrid oluliselt künklikumaks tegid.

Naistest oli parim Kaisa Kukk, kes lõpetas ajaga 1:31.23. Üldarvestuses andis see talle 45. koha „Läksin starti kerge kahtlusega, kuna polnud oma vormis üldse kindel. Hooaja alguse ettevalmistus on vigastuse tõttu olnud lünklik,“ sõnas Kukk, kes nädal tagasi Ümber Viljandi Järve jooksul lõpetas oma tulise konkurendi Olga Andrejeva järel kolmandana. Sel korral õnnestus võtta revanš, Andrejeva lõpetas paar minutit hiljem naistest teisena (1:33.48), naiste kolmas oli Maie Kuusik (1:37.24).

„Olles varem Jooksumaratoni jooksnud, siis justkui teadsid, et kohe-kohe peaks finiš tulema ja siis tuli see keeruline künklik uus rajalõik. Aga selles suhtes oli väga äge, et viimases osas rahvas oli koguaeg raja ääres,“ rääkis naiste võitja Kukk.

Kokku läks täna starti 3668 jooksjat ja kepikõndijat. Neist 1939 pikemale 23km distantsile ja 1729 lühemale 10km distantsile.

Järgmine maraton Tartu Maratoni Kuubiku sarjas on 35. Tartu Rattaralli, mis toimub 29. mail.