“Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi nentis eelmisel sügisel, et tema esimesel valitsusaastal tuli palju tulekustutamisega tegelda ja miljonikroonisest võlakoormast vabanemise protsessis tuli mitmed otsused langetada kiirustades,” kirjutab Tserp Postimehes.

Ajakirjaniku sõnul tuleks aga nüüd, eriti kaaluka olümpiahooaja eel, lõpuks natukene aega leida ka juba väga kaua kergejõustiku käekäiku mõjutanud põhimõtteliste küsimuste selgeksrääkimiseks.

“Siinkohal küsimus: mitu Eesti kergejõustiklast veel hooaega jätkab? Tänavu lõppes niigi lühike võistlussuvi paljudele augusti alguses! Kivi tuleb visata koduse võistluskalendri koostajate kapsaaeda. Maailmas tiirutab kergejõustikukarussell täistuuridel vähemalt septembri lõpuni,” kurjustab Tserp.

Ajakirjaniku sõnul on taunimisväärne ka tõsiasi, et erinevalt mitmest teisest alast on kergejõustikus lahendamata treenerite palgaküsimus.

“Kuni alaliit ja klubid pilluvad teemat nagu kuuma kartulit teineteisele haukamiseks, raugeb jälle mõnel näljapajukiga leppima pidaval treeneril töötahe, ja noored ei viitsi selles ametis üldse härjal sarvist haarata,” lisab Tserp.