Nimekaim puuduja on kahtlemata kaugushüppaja Ksenija Balta, kelle puhul on ohus ka augustis toimuv EM. „Eesti meistrivõistlustel ei osale ma kindlasti. EM-i kohta teen otsuse selle nädala lõpus. Praegu on see veel täiesti lahtine,” ütles Balta, kelle hooaja avavõistlust on üha edasi lükanud väikese varba kõõluse vigastus. „Asi läheb paremaks. Küsimus on, kas piisavalt, et see koht kannataks koormust. Võib-olla pole selleks piisavalt aega.”

Balta ja ta treener Andrei Nazarov arvavad, et mõistlik oleks trauma enne täishooga hüppamist täiesti välja ravida. „See on prioriteet number üks. Ees seisavad kaks tähtsat ja tegusat hooaega,” lausus Balta.

Meeste kaugushüppe esinumber Johannes Erm on olude sunnil hooaja lõpetanud. Mäletatavasti hüppas ta juunis USA üliõpilasliiga finaalvõistlusel kümnevõistluses kaugust koguni 7.98, kuid vigastas hiljem teivast hüpates reielihast. „Loobun kahjuks vigastuse tõttu EM-ist,” teatas Erm. „Kolmest kannatada saanud kohast kaks on ära paranenud, kuid kolmas on endiselt probleemne.”

Tõkkejooksja Jaak-Heinrich Jagor tegi nädala alguses häda Achilleuse kõõlusele ja jätab EM-ile mõeldes kohalikud meistrivõistlused vahele. „Startida oleks riskantne. Taastusravi käib, loodan EM-iks olla 100% terve,” ütles Jagor.

Pikalt on reielihase vigastusega kimpus olnud talvel 60 meetri tõkkesprindis 7,93 sekundiga Eesti noorsoo vanuseklassi rekordit korranud Johannes Treiel. „Juba märtsis vigastasin. Esialgu uskusime, et taastumine tuleb kiire, aga mais tuli ikkagi arstide poole pöörduda. Nüüdseks on vigastus enam-vähem tervenenud, kuid kahjuks on olukord selline, et sel nädalavahetusel ma võistelda ei saa, valmisolek selliseks pingutuseks pole veel piisav,” selgitas Treiel, kes loodab suve lõpus siiski startida.

Kadrioru staadionil ei näe ka eelmisel suvel palju furoori tekitanud jooksjat Luna-Aleksandra Lagodat. Mullu sai ta 12-aastaselt naistega konkureerides 5000 meetri jooksus kuuenda koha. Tänavu on ta ajaga 17.14 selle distantsi edetabelijuht, kuid tema uus treener Harry Lemberg ei pea täiskasvanute meistrivõistlustel osalemist õigeks. Kuna Eesti parim staier Jekaterina Patjuk taastub lõikusest, olnuks Lagodal sedapuhku hea võimalus kuldmedal kaela saada.

Osalejate nimekirjaga saad tutvuda SIIN.

Loe Eesti meistrivõistluste pikemat eelvaadet homsest LP-st!