Eleriin Haas

Naiste kõrgushüpe (pühapäeval kell 18.20):

Anna Iljuštšenko puudumisel on kullafavoriite vaid üks: tiitlikaitsja Eleriin Haas. Ka küsimusi on võistluse eel vaid üks: kas Haas suudab MM-normist (1.94) jagu saada või mitte? Kuigi 23-aastane pärnakas on antud kõrguse alistanud vaid korra elus (mullu Zürichi EM-il) ning tänavune hooaeg pole kulgenud tal loodetud moel, on heal päeval 1.94 kindlasti võimalik. Hõbemedali saatus on aga täiesti lahtine, teiste seas asuvad seda püüdma nii Grete Udras (tänavu väljas 1.82) kui Grit Šadeiko (1.78).

Meeste kõrgushüpe (laupäeval kell 18.10):

Olgugi, et meie meeskõrgushüppajatel pole viimasel ajal rahvusvahelistele võistlustele asja olnud, näitasid talvised eestikad, et põnevust võib pakkuda küllaga seegi ala. Esikoha, ent ühtlasi ka medali eest asuvad heitlema ilmselt neli meest: tiitlikaitsja Hendrik Lepik, Karl Lumi, Mikk Meerents ja Deniss Tšernobajev. Tanel Reismann, kes sai mullu pronksi ja talvel hõbeda, seekord kaasa ei tee. Taas osaleb meistrivõistlustel aga Eesti korvpalli meistriliigas mängiv Erik Luts (rekord 2.10, tänavu 2.00).

Ksenija Balta

Naiste kaugushüpe (pühapäeval kell 17.15):

Ksenija Balta on kahtlemata seekordsete meistrivõistluste põnevaim nimi. Esmalt seetõttu, et tal pole MM-norm 6.70 veel täidetud ning meistrivõistlused on vea parandamiseks viimane võimalus. Teiseks, kui Haasi jaoks oleks kordaminek juba MM-ile pääsemine, siis Balta tase on grammi võrra parem ning Pekingis oleks tal õnnestumise korral ehk lootust ka punktikohale jõuda. Kolmandaks, mida teeb Balta pöid? Pärast juuni lõppu, kui ta Heraklionis võistkondlikul EM-il pöiale liiga tegi, pole ta oma meelisalal võistelda saanud - viimasel hetkel tuli loobuda ka eelmise nädalavahetuse Balti matšist. Hooaja avavõistlusel sai Balta (mitte just ideaalse hüppega) kirja 6.51, mis annab lootust, et 6.70 peaks olema nüüd, pea kaks kuud hiljem, reaalne. Tiitlikaitsja on kaugushüppes aga Grit Šadeiko (tänavu 6.29), kellele peaks võistluses hõbemedali eest enim vastupanu osutama Tähti Alver (6.26).

Meeste kaugushüpe (pühapäeval kell 18.45):

Rain Kase välishooaja rikkus vigastus, mistõttu jääb ka meeste kaugushüppe tase meistrivõistlustel loodetust lahjemaks. Esikohta lähevad püüdma tiitlikaitsja Mihkel Saks (tänavu väljas 7.54), Henrik Kutberg (7.50) ja 16-aastane Hans-Christian Hausenberg (7.53). Viimati nimetatu teeb eestikatel kaasa ka 100 meetri jooksus, kus on samuti medalipretendent.

Gustav Sule 49. memoriaal

Naiste kolmikhüpe (laupäeval kell 17.35):

Medalipretendente on siin täpselt kolm: valitsev meister Merilyn Uudmäe (tänavu väljas 12.70), hooaja edetabelijuht Tähti Alver (12.86) ning mullune hõbe Marit Jukk (12.74). Põnevust peaks niisiis jaguma, kuigi tase pole paraku see, mis ta veel üsna hiljuti Kaire Leibaku, Liane Pintsaare ja Vera Baranova võisteldes oli.

Meeste kolmikhüpe (laupäeval kell 19.00):

Esikohaduell - just nagu oleme harjunud - tuleb ikka Igor Sjunini (tänavu 15.46) ja Jaanus Uudmäe (15.63) vahel. Tõsi, mõlemad mehed jäävad oma paremate päevade tasemest enam kui meetri kaugusele - Sjunin peamiselt vigastuste, Uudmäe tippspordist loobumise tõttu. Muide, Uudmäe (34) pole sugugi vanim medalipretendent, sest kaasa teeb taas ka Jaanus Suvi (35). Eemale jääb aga kolmikhüppedünastia noorim liige Jaak Joonas Uudmäe, kes taastub USA-s vigastusest ja valmistub uueks ülikooliaastaks.

EUROOPA KÜMNEVÕISTLUSE SUPERLIIGA TALLINNAS

Naiste teivashüpe (laupäeval kell 17.50):

Tiitlikaitsja Reena Kolli (tänavu 4.15) aasta pole kulgenud loodetud moel. 18-aastase neiu suurim konkurent on eestikatel tema ise, olgugi, et üha lähemale on talle jõudmas Getter Marie Lemberg (3.95).

Meeste teivashüpe (pühapäeval kell 17.45):

Kaks Veikot - Kriisk ja Aunapuu - loobusid sisuliselt samal ajal spordimeheks pürgimisest, jättes Eesti meeste teivashüppesse üsna märgatava augu. Ainus stabiilne viie meetri mees on meil nüüd Maicel Uibo, keda aga Eestis näeb võistlemas haruharva. Meistrivõistlustel seega ühte kindlat soosikut pole, kulla eest asuvad heitlema nii 17-aastane Sander Moldau (tänavu sees 5.05), Ramo Kask (4.90), Anri Mulin (4.85) kui vigastusest taastunud Mikk Pahapill (4.80).