Keerulistes tuuleoludes – kohtunikud pidid korduvalt sportlaste katseks valmistumist katkestama, kuna tuul tõi lati tellingutelt alla – peetud pühapäevast tüdrukute teivashüppevõistlust alustas 17-aastane Marleen Mülla soodsalt positsioonilt. Nimelt peetakse noorte OM-il kergejõustikuvõistlused kõigil aladel kahe etapina, kus osalevad kõik sportlased ning lõppkohad selguvad kahe võistluspäeva tulemuste summeerimisel. Neljapäevases esimeses võistlusvoorus hüppas Mülla 3.85, mis oli päeva kolmas tulemus. Pühapäevases teises voorus valis Eesti teivashüppaja algkõrguseks 3.52 ning alistas lõpuks tulemusena kirja läinud kõrguse 3.82 esimesel katsel. Kõrgused 3.87 ja 3.92 jäid Müllale, kelle isiklik rekord on 3.90, täna alistamatuks.

Kui teisele võistlusvoorule läksid Mülla ees liidrina vastu sakslanna Leni Freyja Wildgrube tulemusega 3.95 ja teiselt positsioonilt prantslanna Emma Brentel tulemusega 3.90, siis pühapäevases voorus hüppas Wildgrube suisa 4.17 ja Brentel 3.92. Tugeva võistluse tegi teises voorus ka Valgevene sportlane Krystsyna Kantsavenka, kes alistas 3.97 - esimeses voorus oli temal võistlejatest neljas tulemus 3.75. Nii kuulus Wildgrubele kindel kuld, Brentelile hõbe ning Kantsavenka võttis Mülla ees noorteolümpia pronksmedali vaid 5-sentimeetrise summaarse edumaaga.

Mülla treener Hennit Küppas nentis, et noorteolümpia esikolmik oli sama, kes suvistel Euroopa U18 meistrivõistlustel. „Tänast võistlust oleks saanud paremini teha, samas on 4. koht väga kõrge koht maailmatasemel võistluselt ja teised hüppasid rohkem. Esimesel võistluspäeval tuli võistlus siiski paremini välja, ruumi edasi töötamiseks on,“ ütles Küppas.

Buenoses Aireses jätkus täna ka vibulaskmise rahvusvaheline segavõistkondade võistlus. Kaheksandikfinaalis alistas Eesti-Filipiinide segatiim Hendrik Õun ja Nicole Marie Tagle Suurbritannia-Iraani segapaari 5-3. Veerandfinaalis tuli vastu Uus-Meremaa ja Hiina Taipei segapaar, kellega kulges mõõduvõtmine väga tasavägiselt – esimeses setis viik, teises setis olid vastased paremad vaid ühe ning kolmandas kahe punktiga. Setivõit annab aga kaks punkti, nii et kuigi punktiskoor oli lõpuks 103-106, tuli setipunktidega 1-5 lasta poolfinaali minna vastastel. Õun ja Tagle teenisid võistkonnavõistlusel 32 paari seas 6. koha.

Samuti pidas pühapäeval oma viimased alagrupimängud Eesti 3x3 naiskond koosseisus Janne Pulk, Johanna-Eliise Teder ja Martha-Liisa Oinitš, kes teenisid oma turniiri esimese võidu Tšehhilt 17-15. Victoria-Ida Vähi vigastuse tõttu oli naiskonnal kolmekesi raske mängida, kuid tüdrukud pidasid vastu, täitsid treeneri mänguplaani ja ei lasknud neljakesi mängivat Tšehhi naiskonda kordagi initsiatiivi haarata. Viimane alagrupimäng Austraaliaga kulges pidevas punkt-punkti-võistluses, aga mängu lõpule avaldas mõju väsimus – lõppskoor 19-15 vastaste kasuks. Kolmapäevastest esimestest alagrupimängudest olid Eesti naiskonnal kirjas kaotused Hispaanialt ja Hollandilt, nii et kokkuvõttes alagrupis üks võit ja viie tiimi seas neljas koht.

Esmaspäeval on Buenos Aireses noorte olümpiamängudel võistlustules Hendrik Õun, keda ootab ees vibulaskmise individuaalvõistluse 1/16 eliminatsiooniring Iraani sportlase Reza Shabani vastu, 3x3 korvpallurid Janne Pulk ja Johanna-Eliise Teder, kes osalevad viskevõistlusel, ning reedel kaks uut Eesti U18 rekordit püstitanud kergejõustiklane Annika Kelly, kellel seisab ees vasaraheite teine võistlusvoor.