Sydney olümpiamängudel viis medalit võitnud, kuid dopingutarvitamise tõttu neist kõigist ilma jäänud Jones tunnistas end süüdi oktoobris ning kohtuotsus tema kohta langetati eile, vahendab ETV Sport BBC uudist. Jonesi kaitsjad palusid ringkonnakohtunikult Kenneth Karaselt tingimisi karistust või koduaresti.

Kaitsjate sõnul oli Jonesi jaoks vabandamine, spordist loobumine ja medalite loovutamine piisav karistus. Prokurörid nõudsid karistust vahemikus tingimisi kuni poole aasta pikkust vanglakaristust.

Oma parimail päevil üks populaarsemaid naissportlasi olnud Jones võitis Sydneys kulla 100 m, 200 m ja 4x400 m jooksus ning pronksi kaugushüppes ja 4x100 m jooksus.

Jones langes põrmu mullu oktoobris, kui tunnistas, et valetas 2003. aasta novembris föderaaluurijale, eitades sooritust parandavate ainete kasutamist. Endine sprinter tunnitas, et kasutas vahemikus 2000. aasta september kuni 2001. aasta juuli steroide.

32-aastane Jones tunnistas ühtlasi, et andis 2003. aastal valetunnistusi maksupettuse kohta, mis puudutasid tema ja ta endise kavaleri Tim Montgomery last. Montgomery koos mitme teisega on selles juhtumis juba süüdi mõistetud.