Nimelt osales 26-aastane Klaup 7.-8. jaanuaril Brisbane'is Queenslandi piirkondlikel meistrivõistlustel ning teenis 5652 punktiga kindla esikoha. Isiklikule rekordile jäi Göteborgi ülikoolis õppiv eestlanna alla 371 punktiga, kuid maailma hooaja edetabelis kerkis ta hoobilt esimeseks, sest jaanuarikuus reeglina seitsmevõistlusi ei korraldata.

Klaubi üksikalade tulemused: 14,34 (-2,0 m/s); 1.72; 13.02; 25,94 (-1,7 m/s); 5.57 (+0,9 m/s); 47.50; 2.23,30.

"Võistlemise tegi keeruliseks väga tugev tuul," meenutab treener Toomas Klaup. "Lisaks jooksudele segas tuul ka teisi alasid - näiteks kõrgushüppes ei jäänud latt kuidagi tellingutele pidama."

Järgmise mitmevõistluse teeb Klaup nädala pärast, osaledes Tallinnas toimuval jõuproovil viievõistluses. Eesmärgiks on Toomas Klaubi sõnul võetud Belgradi sise-EM-ile kvalifitseerumine. "Ettevalmistus on kulgenud hästi, seega pole põhjust madalamat sihti võtta."

Märtsis toimuvale EM-ile pääseb nii naiste viie- kui meeste seitsmevõistluses 16 atleeti. Neist kaheksa selgusid eelmise suve edetabelite põhjal, ülejäänud kaheksa kutset saadetakse tänavuse sisehooaja tulemustele tuginedes. Nii on eestlastest koht ammu olemas Bahamal treenival Maicel Uibol, kes plaanib Belgradis ka starti tulla.