Arkansase ülikoolis õppiv Niit tegi hooaja viimased stardid reedel ja laupäeval. Taani pealinnas Kopenhaagenis sai ta 400 meetri jooksus 47,61-ga kuuenda koha, üleeile Soomes Kuortanes oli ta 100 meetris 10,44-ga neljas.

"Eesti meistrivõistlustest oli väike väsimus veel jalgades, kuigi tegelikult Soome võistlusega võib rahule jääda," kommenteeris Niit viimaseid võistlusstarte.

Niit pidi kahest hooaja tähtsamast võistlusest paraku tänavu suu puhtaks rääkima - USA üliõpilasmeistrivõistlustel ei pääsenud ta starti tegemata koolitööde tõttu, Moskva MM-ile pääsemiseks tulnuks näidata paremaid aegu.

"Muidugi oli kahju, et üliõpilasmeistrivõistlustel startida ei saanud, sest olin tol hetkel 400 meetri jooksus ilmselt elu vormis. Ka koolile olnuks mu punktid väga vajalikud, sest jäime esikohast vaid mõne punkti kaugusele."

"Hooaja teisel poolel oli eesmärk Eesti meistrivõistlustel MM-norm täita. Nn. Euroopa hooajaks sain valmistuda umbes kuu aega, mida arvestades polegi meistrivõistluste tulemused - 400 m 46,23 ja 200 m 20,89 - väga kehvad," arvas Niit ning jätkas, "samas MM-ile ma ikkagi ei pääsenud."

Pärast üleeilset Kuortane võistlust sõitis Niit Saaremaale, kus ta pärast pikka hooaega omale väikese puhkuse võib lubada. Juba peagi tuleb 25-aastasel sprinteril aga lennata Ameerika Ühendriikidesse, sest koolitööd ootavad lõpuleviimist.

Võib öelda, et osaliselt oli isegi hea, et Niit mullu kooli ära ei lõpetanud, sest sügisest saab ta taas Arkansase ülikooli kergejõustiklastega koos harjutada ning treenimiskulud katab õppeasutus. Kuna MM-piletita jäämisega vähenes ka Eestist saadav toetus, on antud nüanss eriti oluline.

Samas pole Niit veel kindel, kas ta deklareerib kõik õppeained sügissemestril või jätab pooled ained ka kevadeks. Ent USA-s tahab ta järgmiseks suvehooajaks valmistuda igal juhul.

Kuna ülikooli esindas Niit maksimaalse aja ehk 5 aastat, siis uuel hooajal Doug Case`i juhendatav mees enam Arkansase eest võistelda ei tohi. Nii ei välista Niit ka võimalust Poolas Sopotis toimuval sise MM-il võistelda, kuid tema peaeesmärk on 2014. aastal Zürichis toimuv EM. "Konkurents on 400 meetris praegu hõredam kui poole lühemal distantsil, seetõttu on EM-il põhirõhk suure tõenäosusega just sel distantsil," arutleb ta.