Kaks Eesti paremat maratoonarit, Doha maailmameistrivõistlusteks valmistuvad Tiidrek Nurme (TÜ/ASK) ja Roman Fosti (Sparta SS) seekord meistrivõistlustel kaasa ei tee, mis annab võimaluse tiitlit püüda teistele jooksjatele. Eelmisel aastal meistriks kroonitud Fosti osaleb seekord Tallinna maratonil poolmaratoni distantsil.

Meestest võib Eesti meistrivõistluste säravaimale medalile senise hooaja põhjal favoriitideks lugeda Raido Mitti (Individuaalsportlane) ja Raivo Allat (Individuaalsportlane). Sarnase tasemega jooksjaid on aga stardis mitmeid ja kahe tugevama puudumisel tõotab medalite nimel tulla väga tasavägine rebimine.

Naiste eelmise aasta meister Kaia Lepik (Täppsportlased) seekord samuti kaasa ei tee, kohal on aga mullune hõbedanaine Kaisa Kukk (Treeningpartner) ning pronksi teeninud Marion Tibar (Individuaalsportlane), kes konkureerivad seegi kord kõrgete kohtade nimel.

Tallinna maratoni start antakse kell 9.00, Eesti meistrivõistluste arvestuses võistlejad stardivad esimeses grupis.

Tallinna maraton koos Tallinna sügisjooksuga toob pealinna tänavatele üle kahekümne tuhande jooksusõbra ja liikumisharrastaja. Rekordiliselt on külalisi välisriikidest, mis teeb Tallinna maratonist ajaloo suurima välisosalejatega spordisündmuse Eestis. Reedel, 6. septembri õhtul on programmi sissejuhatusena kavas viie kilomeetri pikkune Nike noortejooks, laupäeval, 7. septembril toimuvad lastejooksud ja sügisjooks, pühapäeval maraton ja poolmaraton.

Rohkem infot Tallinna maratoni sündmuste kohta leiab SIIT.