Tegemist on praeguse aja kolme tugevama mitmevõistleja jõuprooviga, sest Mayer on kümnevõistluse maailmarekordimees, Kaul valitsev maailmameister ja Uibo mulluse MMi hõbemedalimees.

Mayer tegi alad läbi kodumaal Montpellier`s, Kaul Saksamaal Mainzis ja Uibo USA-s Clermonti võistlusareenil.

Võistlus algas teivashüppega, kus sportlastel tuli 10 minuti jooksul võimalikult palju kordi alistada kõrgus 4.00. Järgnevalt oli kavas kuulitõuge, kus oli vaja 10 minuti jooksul saata 7,26-kilone raudmuna võimalikult palju kordi vähemalt 12 meetri kaugusele. Tunniajane "triatlon" lõppes joonejooksuga, kus tuli viie minuti jooksul võimalikult palju kordi läbida 20-meetrine vahemaa.

Teivashüppe järel hoidis liidrikohta Mayer, kes ületas vajaliku kõrguse 17-l korral. Uibo oli 15 hüppega teine, Kaul jäi temast vaid ühega maha.

Suure vahe tegi maailmarekordimees Mayer sisse aga kuulitõukes, kui tõukas üle 12 meetri joone koguni 28 korda. Kaul sai kirja 22 ületust, mis tähendas, et kahe ala järel oli tal koos 36 punkti. 20 korda 12 meetri joone ületanud Uibol oli enne joonejooksu koos 35 silma.

Jooksuga suutis Mayer kättevõidetud edu hoida, kui läbis 5 minuti jooksul 20-meetrise vahemaa koguni 26 korda. Kokku teenis prantslane kolme ala peale 71 punkti. Tasavägises heitluses teise koha peale jäi peale lõpuks sakslane Kaul, kes läbis 27 täistiiru Uibo 26 vastu. Seega jäi sakslase lõppsaldoks 63 punkti, Uibol aga 61 silma.