„Aprillis võistlesin rohkem jõutreeningu pealt. Nüüd on koormused olnud väiksemad ja tänu sellele peaksin olema värskem ja teravam," arvas Uibo, ning lisas, et pole endale tulemuse mõttes Götzises eesmärki seadnud. Aprillis kogus ta USAs Athensis 8407 punkti.

USA üliõpilaste võistlustel on ajagraafik võistlejate jaoks mugav ning päev lühike. Götzises on kohal suur hulk tasemel atleete ning võistlus sarnaneb rohkem tiitlivõistluste rütmile. „Igal võistlusel on omad plussid ja miinused. Tingimused on aga kõigi jaoks võrdsed," nentis Uibo ja lisas, et võistlustingimuste erinevusele pole mõtet tähelepanu pöörata.

Mitmevõistlejate tippseltskond valmistub tegelikult augusti keskel Berliinis toimuvaks EMiks. Just siis peab olema hooaja parimas vormis. Götzise jõuproov on küll kõrges hinnas, kuid näiteks Uibo pole selleks ülemäära spetsiaalset ettevalmistust teinud. Treeningutel on ta timminu kõiki kümmet ala ning tagasilööke pole kogenud.

Treener jäi koju

„EMini on veel kaks ja pool kuud, kuid usun, et olen sellises seisus, nagu praegusel hetkel peabki olema," hindas Uibo, kes igapäevaselt Ameerikas treenides saabus Götzisesse kolmapäeval. Eile pärastlõunal Delfi ja Eesti Päevalehega vesteldes tundis ta end ajavahe tõttu enese sõnul veel veidi imelikult. „Midagi hullu ei ole. Homme (täna - Toim.) on juba parem ja võistluse ajaks peaks olema kõik korras," sõnas ta. Pärast võistlust lendab ta kohe Ameerikasse tagasi.

Götzises on Uibo treenerita. Võistluse käigus peab ta ise hakkama saama. Ta usub, et staadionil leidub piisavalt tuttavaid inimesi, kes aitavad teatud tehnilisi nüansse jälgida. Midagi olulist ei saavat võistluse käigus nagunii enam teha.

Kergejõustikuliit organiseeris Götzisesse Uibole ja teistele Eesti mitmevõistlejatele appi füsioterapeud Risto Jamnese. „Selle eest suur tänu, lihased hoitakse igatahes võistluse ajal korras," märkis Uibo. Kahepäevase pingutuse ajal on füsioterapeudi abi hädavajalik.

Lisaks Uibole võistlevad Götzises eestlastest ka kümnevõistleja Karel Tilga ning seitsmevõistleja Grit Šadeiko. Jõuproov algab laupäeval kell 12.05 seitsmevõistluse 100 m tõkkejooksuga, meeste kümnevõistluse 100 m algab 12.45. Delfi teeb mõlemast võistluspäevast otseülekande.