Magnus Kirti sõnul on tema sportlaskarjääris isa eeskuju olnud meeletu. Suurem huvi odaviske vastu tekkis mehel alles 19 aastaselt. “Oda hakkas küll hästi lendama, ent võtsin realistlikud eesmärgid – Tõrva ja Valga meistriks, seejärel juba Eesti meistriks. Noorena ma väga andekas ei olnud, aga tulemus tuli nipsust,” ütles ta.

Doha MM-i puhul närib Kirti sõnul teda vaid see, et polnud võimalik kahte viimast katset korralikult teha. “See ei oleks kirkamat medalit garanteerinud, aga oleks olnud saanud anda endast maksimumi,” sõnas Kirt. “Kui oleks kuue katse peale teiseks jäänud, siis olekski olnud selge, et tegemist on keeruliste oludega.” Ta lisas, et vigastuse hetke pole siiani järele vaadanud ja juhtunut põdema jäänud.

Vigastusest taastumine on Kirti sõnul olnud normaalne. Meeskonnaga jälgitakse ette nähtud plaani ja liigselt ei kiirustata. “Olen iga päev peale vigastust käele korralikku trenni teinud. Harjutusi, massaaže ja kordusi on raskem veel rohkem teha. Aga iga sekund enne olümpiat on hinnaline.”

Ükski sponsor peale vigastust alt ära hüpanud ei ole. Kirti sõnul on nendega tekkinud lausa sõprussuhted, seega toetajad on selja taga ja keegi lahkuda ei plaani. “Aastaseid eelarve numbreid ma täpselt öelda ei oska. Ideaalis võiks olla 90-100 tuhande vahel, aga vaatamata sellele, et seda summat ei ole varem veel kokku saanud, on kõik trennid tehtud.”

Kui Kirti peetakse pigem tagasihoidlikuks meheks, siis ise ütleb ta, et räägib õigel ajal ja õiges kohas. Kui on huvitavad teemad või erilised asjad, siis võtab alati osa.

Sportlase sõnul on üks olulisemaid mantraid tema jaoks see, et olenemata tulemustest peab alati inimeseks jääma. “Kui ma poleks hea inimene, tasakaalukas ja viiskas, siis pole ju minu sportlikel tulemustel ka mõtet,” ütles ta.

Suurimaks eesmärgiks on Kirti jaoks praegu see, et saaks jälle odaviset nautida. “Praegu keskendun ainult spordile ja tulevikule palju mõelnud pole. Kõik käigud teen ikkagi selleks, et olla varasemast parem sportlane.” Mees kinnitab, et peale karjääri lõppu poliitikasse plaan minna ei ole. “Ma ei kipuks Tallinnasse nõuandeid andma, aga väikese kodukoha Tõrva arendule tahaks kasulik olla küll,” sõnas Kirt.