22-aastane tartlane, kes möödus saarlasest lõpumeetritel ning sai ajaks 46,50, tunnistas, et oli võistlusel osalemist korraldajatele ammu lubanud, kuna ei osanud arvata, et hooaja lõpp kujuneb nii edukaks ja tihedaks.

"Kõigepealt otsustasin, et lähen starti. Siis pakuti, et võiksin Marekut 200 meetrit vedada ja ennast säästa, kuna võistlusi on veel palju tulemas. Aga stardipakkudele minnes kuidagi ei saanud sedasi, et ei jookse lõpuni, ning tegin enam-vähem oma ära," sõnas isiklikule tippmargile vaid 0,1 sekundiga alla jäänud Mägi.

"Hetkeseisu ehk see jooks ei peegeldunud. Pigem oli aeg mõnes mõttes üllatav, sest see polnud maksimaalne sooritus," lisas Taivo ja Anne Mägi hoolealune, kes spetsiaalselt valmistudes peaks olema võimeline ka Eesti rekordi lähedast aega 400 meetri jooksus (45,74) näitama.

Järgmise stardi teeb Mägi Zürichis Letzigrundi staadionil, kus kümmekond päeva tagasi õnnestus tal Euroopa meistrivõistluste hõbemedal võita. Tõsi, seekord on konkurents oluliselt tugevam - lisaks EM-il kulla võitnud Kariem Husseinile on Teemantliiga etapil stardis ka maailma viis kiiremat meest.