Selleks, et purustada tosin aastat Valgevene atleedile Andrei Kravtšenkole kuulunud U18 vanuseklassi seitsmevõistluse maailmarekord, pidi Hausenberg viis 200meetrist halliringi läbima 3.04ga. Ent 16aastane tulevikulootus ei piirdunud piiripealse pingutusega, vaid viis isikliku rekordi sel alal 2.56,46ni ja kogus 5873 punkti ning ületas Kravtšenko rekordi 82 punktiga. TULEMUSED.

„Kõige rohkem teebki rõõmu 1000 meetri rekord. Kõik muidu ju ikka ütlesid, et ta ei jõua joosta ega saa hakkama. Aga mina teadsin kogu aeg: kui väga vaja on, küll ta siis joostud saab!“ rääkis Karin Hausenberg.

Avapäev kulges tema sõnul ideaalilähedaselt: 60 meetrit läbis Hausenberg 6,97 sekundiga, kaugushüppes viis ta Eesti U20 ja U18 siserekordi 7.52ni, viiekilost kuuli tõukas 16.04 ja kõrgushüppes kordas isiklikku marki 1.92. „Teisel päeval ei jäänud ta rahule tõkkejooksu ja teivashüppega,“ ütles Karin Hausenberg, kelle lapselaps sai neil aladel kirja tulemused 8,11 ja 4.65.

Kas Kravtšenko rekordi löömine oli teile omaette eesmärgiks? „Eks see meil mõttes oli, ent ta võttis ikka rahulikult ühe ala korraga. Aga üldiselt on ta juba kord selline poiss, kes tahab endale võtta mingit eesmärki, mille nimel võidelda,“ muheles Karin Hausenberg.

Hans-Christian Hausenberg võtmas vastu õnnitlusi.