Tšernov sai selle ajaga Poolas Janusz Kusocinski mälestusvõistlustel 1500 meetri jooksus viienda koha, vahendab Jooksuportaal. Varasem Eesti rekord kuulus aastast 1981 Ille Kukele ajaga 4.14,05.

"Olen siis õnnelik, kui suudan alla 4.10 joosta. Jooksin esimesed 800 meetrit 2.14-ga. Viimasel ringil hakkasid naised vajutama. Mul ei ole veel seda enesekindlust lõpu jaoks," rääkis Jooksuportaalile 26-aastane Tšernov, kelle senine isiklik tippmark oli mullu suvel joostud 4.14,93.

Tšernov arvas, et kiirema algusega oleks ta võimeline oma tulemust veelgi parandama. "Loodan, et saan omale toetajaid, tänu kellele oleks mul võimalik välismaal võistelda, sest Eestis võistlemine tähendab mulle vaid treeningut. Tahaksin väga, et siin oleks minu tasemel jooksja," lisas Tšernov.

1500 meetri Eesti rekordi eelmine omanik Ille Kukk tundis tippmargi alistamise üle heameelt. "Liina on juba paju üritanud. Hea, et tugevas konkurentsis õnnestus ära joosta. Ajad vajavad ületamist ja uusi rekordeid," ütles Kukk Jooksuportaalile.