Start nõudlikule rajale antakse Elva lauluväljakult kell 12, lastejooksud (400-800m) algavad kell 11. Noorimad, keda põhidistantsi rajale lastakse, on 11-aastased.

Rada on küll kõigest kolme kilomeetri pikkune, kuid sinna mahub 11 tõsisemat tõusu, lisaks on ekstreemsel rajal arvukalt keerukaid laskumisi ja tehniliselt nõudlikke kurve. Korraldajate hinnangul on üks raskemaid kohti teine tõus, mis kulgeb rööbiti suusahüppemäe nõlvaga.

Varasemate aastate põhjal on teada, et osalejate keskmine tempo kipub mäejooksul olema aeglasem kui täispikal maratonil. Kõigile põhidistantsi läbijatele on ette nähtud medal, kõigile lastejooksude läbijatele šokolaadimedal. Osalejatele on ohtralt auhindu Sportlandilt, Nike-ilt ja Marepleksilt. Lähemalt saab Elva mäejooksu kohta lugeda ja end kirja panna www.elva24.ee.

Eelmisel aastal võitis Elva mäejooksu Allar Lamp (11.03), naistest Tatjana Mannima (12.59). Elva mäejooksu peetakse alates 2009. aastast. Mäejooks on ühtlasi Elva Jooksusarja tänavune teine etapp, 31. augustil on tulekul veel 7,2 kilomeetrine Elva järvedejooks. Elva mäejooksu korraldab MTÜ Elva Jooksusari koostöös Elva Spordiliidu ja Elva Noortekeskusega.