Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi tegeles alates üleeilsest aktiivselt lahenduste otsimisega ning tänaseks ongi eestlastele Portugali organiseeritud vastu erilend, mille maksid kinni seal viibiva kolme spordiklubi liikmed. Ülejäänud inimestele, kes soovivad veel sama lennuga koju saada, maksab pilet 790 eurot.

Eestlased tuuakse koju SmartLynxi lennufirma tšarteriga, mis väljub Farost kohaliku aja järgi kell 14 ja saabub Tallinna 20.40.

Erilennu organiseerinud Wris reisibüroo juhatuse liikme Aili Kägu sõnul ootavad Portugali laagrist koju toomist 70 eestlast.

"Meie poole pöördus Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ja palus meilt olla reisikorralduse osas abiks, et sportlased saaksid koju naasta. Kuna tellitud on suur lennuk, siis sai kõikvõimalike kanalite kaudu infot levitatud, et Portugalist koju soovivad inimesed võiksid endast teada anda," rääkis Kägu.

Wrisi esindaja sõnul on nende büroo viimastel nädalatel tegelenud just Faro ja Tenerife erilendude korraldamisega.

"Samas oleme viimased kaks nädalat olnud ametis ainult sellega, et aidata tagasi esmalt neid kliente, kes on Wris reisibüroo vahendusel omale reisiteenused soetanud. Otsime neile asenduslende ja broneerime võimalusel pileteid ümber või otsime alternatiivseid võimalusi. Aitame jõudumööda ka neid reisijaid, kes oma reisi ise on broneerinud, kuid vajavad nüüd meie abi, et koju jõuda," lisas Kägu.