Teisel Teemantliiga etapil Shanghais (13. mai) võistlevad nii 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi kui kettaheitja Martin Kupper. Olümpiavõitja Gerd Kanter tänase seisuga kutset võistlusele pole saanud.

Eesti paremad odamehed esimestele Teemantliiga etappidele ei pääsenud. Risto Mätas avab hooaja 14. mail Prantsusmaal Montgeronis. Samale võistluse oodatakse ka Magnus Kirti, kes pole mänedžer Aivar Karotamme sõnul veel otsust langetanud. Tanel Laanmäe võistleb esmakordselt tõenäoliselt 19. mail heitjate seeriavõistluse avaetapil Audentese staadionil.

Meie naistippudest ka. Odaviskaja Liina Laasma peaks sarnaselt Laanmäele võistlema heitjate seeriavõistluse esimesel etapil, kaugushüppaja Ksenija Balta avab hooaja aga 26. mail Eugene'i Teemantliiga etapil.

Mainekale Götzise mitmevõistlusele (27-28 mai) on tänase seisuga kutse teeninud ning ka nõusoleku andnud Maicel Uibo, Kristjan Rosenberg, Janek Õiglane, Mari Klaup ja Grit Šadeiko.

Kupper peaks pärast Shanghaid osalema Saksamaal Halles toimuval võistlusel (21-22 mai), kuhu Karotamm loodab saata ka vasaraheitja Anna Maria Oreli. Mägi oodatakse 21. kuupäeval Jaapanisse.

Juunikuus Turus toimuvatele Paavo Nurmi mängudele (13.06) on kutsutud Mägi ja Laasma, kolmik Kirt-Mätas-Laanmäe hirmkõva tasemega meeste odaviskevõistlusele tänase seisuga ei pääse. Küll aga võib neist keegi veel kutse saada, kui suudab kohe hooaja alguses hea tulemuse visata.