BIGBANK Kuldliiga finaaletapi kõige enam kõneainet pakkunud alal, 100 meetri jooksus tulevad starti tugevad ameeriklased Justin Gatlin, Rubin Williams ja J-Mee Samuels, kellele pakuvad konkurentsi jamaikalane Sekou Clarke, ukrainlane Konstantin Vasjukov, valgevenelane Aleksandr Linnik.

Meeste 110 meetri tõkkejooksus ihkab finaaletapi võitu Euroopa meister Stanislav Olijars Lätist.

Meeste kõrgushüppes on oodata ilusaid hüppeid ning ka Rakvere staadioni rekordi (2.30 - Marko Turban) purunemist, kuna kohal on venelane Eduard Maltšenko.

Kaugushüppes on stardinimekirjas neli võistlejat, kelle isiklik rekord on üle kaheksa meetri: Trevell Quinley (8.36) Ameerika Ühendriikidest,  Aleksandr Petrov (8.15) ja Sergei Mihhailovski (8.10)
Venemaalt ja Dmitri Bilotserkivski (8.04) Ukrainast.

Meeste kuulitõukes on võistlustules Taavi Peetre, kes soovib purustada Eesti rekordit (20.53),
mille eest BIGBANK on välja pannud preemia 50 000 Eesti krooni.

Kettaheiteringis püüavad häid tulemusi Gerd Kanter, Aleksander Tammert, Märt Israel ja Margus Hunt. Pikki heiteid üritavad ka venelased Stanislav Aleksejev ja Bogdan Pištšalnikov.

BIGBANK Kuldliigal võistleb naiste 100 meetri jooksus olümpiamängude ja maailmameistrivõistluste finalist jamaikalane Aleen Bailey (pildil paremalt esimene).

Naiste 400 meetri jooksus Eesti rekordit üritava Maris Mägi vastasteks on ameeriklanna Shareese Woods (51,00) ja Daria Safonova (51,32) Venemaalt.

Naiste kaugushüppes on võistlustules tiitlivõistluste finalist ning üle seitsme meetri hüpanud venelanna Irina Melešina-Simagina (7.27), Jelena Ivanova (6.77) ja Tatjana Voikina (6.75) Venemaalt ning eestlannad Ksenija Balta (6.87) ja Veera Baranova (6.45).

Kolmikhüppes, kus on oodata pikki hüppeid Helsingi MM-i võitjalt jamaikalannalt Trecia Smithilt (15.16), võistlevad ka Kaire Leibak ja Veera Baranova.

BIGBANK Kuldliiga finaaletapil selgub ka 300 000-kroonise jackpoti võitja. Nelja etapi (Jõgeva, Tartu, Raplamaa/Kohila, Viljandi) järel konkureerib jackpotile vaid kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kellel on võimalus peaauhind Rakveres enda nimele kirjutada.

Jackpoti saab sportlane, kes on võitnud BIGBANK Kuldliiga kõigil viiel suvisel etapil „kuldse ala". BIGBANK Kuldliiga "kuldsed alad" 2010. aastal on: naiste arvestuses: 200/300/400 meetri jooks, kaugushüpe, kõrgushüpe, odavise. Meeste arvestuses: 100/200 meetri jooks, kaugushüpe, kuulitõuge, kettaheide ja odavise.