Esimesel etapil võistlevad kõik vanuserühmad 60 m jooksus, vanemad poisid ja tüdrukud lisaks veel kaugushüppes ja nooremad poisid kuulitõukes. Anu Sääritsal aitab võitjaid intervjueerida Eesti 2009. aasta parim naissportlane Ksenija Balta.

Kohapeal on ka noortele suunatud suitsetamisvastane „HELP - Elagem tubakata" kampaania, mille telgis saavad huvilised teha CO-teste, mis annab infot kopsude puhtuse kohta, filmida üles oma soovitusi suitsetamise vastu võitlemisel ning surfida HELP-kampaania kodulehel (http://www.help-eu.com).

Sellest hooajast alates on punktiarvestuse aluseks uus punktitabel. mis vahetab välja 1973. aastal koostatud tabeli. Uues punktitabelis on alad võrdse kaaluga, eelmine punktitabel andis näiteks palliviskele tuntava eelise.

Eesti Televisiooni Sporditoimetuse ja Eesti Kergejõustikuliidu koostöös toimuv maailmas ainulaadne võistlussari nägi ilmavalgust 1971. aastal ning on jätkunud katkematult tänaseni. Selles sarjas on oma sportlaseteed alustanud olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter, olümpiapronks Aleksander Tammert, maailmameister Andrus Värnik ning  Euroopa sise-meistrivõistluste võitjad  Ksenija Balta ja Mikk Pahapill.